Adana'da sağlık çalışanına fiziki saldırı!

Adana'da sağlık çalışanına fiziki saldırı!
Adana Doğankent Aile Sağlığı Merkezi'nde bir hemşire, Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nden bir yetkili tarafından fiziki saldırıya uğradı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, yaşanan olayı kınayarak, hukuki süreçlerin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Adana Doğankent Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli SES üyesi hemşire Ahmet Kesen, 20 Eylül 2023 tarihinde bir arkadaşının yanındayken, Adana İl Sağlık Müdürlüğü Personel Şube Şefi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk tarafından fiziki saldırıya uğradı. Olay, sağlık merkezinin bahçesinde gerçekleşti.

Tartışmanın ardından Öztürk, hemşire Kesen’e yönelik fiziksel bir saldırı girişiminde bulundu. Araya girenler durumu sakinleştirmeye çalıştı, ancak Öztürk'ün Kesen’e küfür ettiği öğrenildi. Olay sonrasında Kesen, Öztürk'ten şikayetçi oldu.

SES Adana Şube Eş Başkanı Belgin Işık, olayla ilgili yaptığı açıklamada Kesen’in yanında olduklarını belirterek, hukuki sürecin yakından takip edileceğini ifade etti. Işık, "Liyakatsiz yöneticilerin yandaş sendikalar aracılığıyla güç kazandığını defalarca vurguladık. Bu durum, iş barışını bozmakta ve nitelikli sağlık hizmeti sunumunu engellemektedir" dedi.

SES, sağlık çalışanlarına yönelik baskı ve şiddet olaylarının son bulması için daha fazla mücadele edeceklerini duyurdu. Olay, sağlık sektörü içerisindeki sorunların ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Artı Gerçek

Öne Çıkanlar