İsmail Saymaz, Sinan Ateş'i öldüren Eray Özyağcı'nın ilk cinayetini açıkladı

İsmail Saymaz, Sinan Ateş'i öldüren Eray Özyağcı'nın ilk cinayetini açıkladı
İsmail Saymaz, Sinan Ateş'i öldüren Eray Özyağcı'nın ilk cinayetinin bilinmeyen detaylarını paylaştı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde, Sinan Ateş'i öldüren Eray Özyağcı'nın ilk cinayetinin bilinmeyen detaylarını paylaştı.

22 Kasım 2000 tarihinde İstanbul Pendik'te, Özyağcı ve suç ortağı Ömer Veysel Altun, yaşadıkları Esenyalı Mahallesi'nde uyuşturucu satışı ve hâkimiyet kavgasından dolayı Pirana Kafe'yi basarak çocukluk arkadaşlarını taradılar. Bu saldırıda olayla hiçbir ilgisi olmayan Bilal Mükanoğlu hayatını kaybederken, Adem ve Ömer Varol kardeşlerle Onurcan Ercan sakat kaldı.

Saymaz, Altun'un daha sonra İzmir'de de bir cinayete karıştığını belirtti ve "Fakat yanlış dükkânı tarayıp yanlış insanı, 73 yaşındaki emekli öğretmen Zihni Beyaz'ı öldürdü, iki insanı yaraladı!" dedi. Bu cinayetin arkasında, Selefi bir cemaat lideri olan Ramazan Karadağ'ın intikamını almak isteyen uyuşturucu kaçakçısı Aslan Alkan'ın olduğunu anlattı. Alkan'ın, Karadağ'ı vuran İsmailağa tarikatı müridi Engin Dündar'ı hedef alırken yanlışlıkla Beyaz'ın ölümüne sebep olduğunu aktardı.

Bu olayların İstanbul'dan İzmir'e, Türkiye'den Ekvator'a uzanan ve Selefi bir cemaat lideriyle uyuşturucu kaçakçısını yan yana getiren akıl almaz bir cinayetin öyküsü olduğunu vurguladı. Ayrıca, "Aslan, Ekvator’da geri gönderme merkezinde tutuluyor. Aygün ise duyduğuma göre Balkanlar’da..." diyerek zanlıların uluslararası boyuttaki kaçışlarına da değindi.

"Dün bu köşede, Sinan Ateş’i öldüren Eray Özyağci’nin işlediği ilk cinayeti yazdım.

Pek bilinmeyen cinayetin tarihi, 22 Kasım 2000.

Yer, İstanbul’un Pendik ilçesi.

Özyağci ve suç ortağı Ömer Veysel Altun, yaşadıkları Esenyalı Mahallesi’nde, uyuşturucu satışı ve hakimiyet kavgasından ötürü Pirana Kafe’yi basıp çocukluk arkadaşlarını taradı.

Bu küçük çaplı katliam girişiminde olayla hiçbir ilgisi olmayan Bilal Mükanoğlu ölürken, Adem ve Ömer Varol kardeşlerle Onurcan Ercan sakat kaldı.

İki suç ortağı iki buçuk yıl boyunca İstanbul’da firar gezdikleri halde yakalanamadı!

Özyağci, bugünler Ferhat Önen’e 14 kurşun sıktı.

Darıca’da tahsilat için Doğukan Çep’le mekan kurşunladı.

Ve Sinan Ateş’i öldürdüler.

Peki, Altun’a ne oldu?

Açıklıyorum…

O da İzmir’de bir cinayete imza attı.

Fakat yanlış dükkanı tarayıp yanlış insanı, 73 yaşındaki emekli öğretmen Zihni Beyaz’ı öldürdü, iki insanı yaraladı!

İstanbul’dan İzmir’e, Türkiye’den Ekvator’a uzanan; Selefi bir cemaat lideriyle uyuşturucu kaçakçısını yan yana getiren, akılalmaz bir cinayetin öyküsü bu."

Kaynak:Alıntı

Öne Çıkanlar