İstanbul'un yanı başındaki saklı cennet belli oldu. Akın akın ziyaret ediyor

İstanbul'un yanı başındaki saklı cennet belli oldu. Akın akın ziyaret ediyor
Derince ilçesinde bulunan Çınarlıdere Şelalesi, doğal yapısı ve eşsiz manzarasıyla keşfedilmeyi beklerken son dönemde çok sayıda kişi burayı ziyaret etmeye başladı.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde bulunan Çınarlıdere Şelalesi, doğaseverleri etkileyen benzersiz bir manzaraya sahiptir. Bu saklı kalmış güzellik, yaklaşık 10 kilometrelik zorlu bir yürüyüş parkuru ile trekking tutkunlarına eşsiz deneyimler sunmaktadır.

Şelalenin 20 metrelik yüksekliği özellikle kış aylarında gürül gürül akan soğuk suyu ile ziyaretçilere farklı bir atmosfer sunmaktadır.

Yaz aylarında ise doğa sesleri eşliğinde ziyaretçiler, yürüyüş, piknik ve yüzme gibi aktivitelerin keyfini çıkarabilmektedirler. Çınarlıdere Şelalesi'nde kuş cıvıltıları eşliğinde şehir hayatından uzaklaşma imkanı bulunmaktadır.

Toplam 10 kilometrelik yürüyüş parkurunun 5. kilometresinde bulunan Çınarlıdere Şelalesi'ne ulaşan ziyaretçiler, halatlar yardımıyla iniş ve çıkışları gerçekleştirebilmektedirler. Bu doğal güzellik, el değmemiş manzarası ve temiz havasıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.

hq720.jpg

SARDALA KOYU


Tertemiz denizi ve el değmemiş doğasıyla hayranlık uyandıran Sardala Koyu ise başta İstanbul'dan gelenler olmak üzere doğa tutkunlarının uğrak noktaları arasında yer alıyor.

İstanbul'a 93 kilometre uzaklıktaki koy, Kandıra ile Şile sınırında bulunuyor. Koya, Bağırganlı-Ağva yolunun 7'nci kilometresinden sağa sapan toprak yoldan ulaşılıyor. Yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridinde yer alan bitişik üç koy, yöredekiler tarafından Sardala Koyu olarak adlandırılıyor. Özellikle hafta sonları bölgeye adeta akın eden kampçılar, çadırlarını genellikle ortadaki geniş koyun bulunduğu alana kuruyor.

CENNET HAVUZU


Sardala'nın arkasındaki ormanın içinde bulunan "Cennet Havuzu"na ulaşmak içinse yaklaşık 1 kilometre yürümek gerekiyor. Zorlu bir parkurun ardından ulaşılan içi deniz suyuyla dolu bu mağara benzersiz doğasıyla görsel ziyafet sunuyor.

PEMBE KAYALAR


Jeolojik yapısı ve doğal güzelliği ile geçmişi Antik Çağ'a dayanan Pembe Kayalar, Sardala Koyu ziyaretinizde gene görmeniz gereken bir başka güzellik.

Pembe Kayalar, doğal güzelliği, temiz havası ve ilginç jeolojik yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar