Özgür Demirtaş'tan faturalara zam yok açıklamasına tepki: Ücretlere yılbaşında az zam yapmak için

Özgür Demirtaş'tan faturalara zam yok açıklamasına tepki: Ücretlere yılbaşında az zam yapmak için
Bakan Bayraktar'ın elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacağını söylemesi üzerine Ekonomist Özgür Demirtaş, "Katakulli, dalavere. Enflasyonu bu yıl olduğundan düşük gösterip, ücretlere yılbaşında az zam yapmak için” dedi.

Elektriğe ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacağı açıklanmıştı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş "Katakulli, dalavere. Enflasyonu bu yıl olduğundan düşük gösterip, ücretlere yılbaşında az zam yapmak için” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaz fiyatlarında artış beklenmediği belirtildi. Bakan Bayraktar, ayrıca yaptığı açıklamada yeni bir destek modelinin hayata geçirileceğini ve bu modelde tüketimi yüksek olanlara verilen desteğin azaltılacağını belirtti.

Ancak ekonomist Özgür Demirtaş'ın konuya ilişkin yaptığı paylaşım, kamuoyunda farklı bir tartışma başlattı.

Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hükümetin bu kararıyla enflasyon rakamlarını düşük göstermeye çalıştığını ve yılbaşında yapılacak ücret zamlarını sınırlandırmayı amaçladığını söyledi. Demirtaş, X hesabından şu açıklamayı yaptı.

"Enflasyonu bu yıl olduğundan düşük gösterip, ücretlere yılbaşında AZ zam yapmak için kata-külli, Dalavere!"

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar