Mehmet Şimşek duyurdu: Türkiye'ye 3,8 milyar dolarlık dış kaynak sağlandı

Mehmet Şimşek duyurdu: Türkiye'ye 3,8 milyar dolarlık dış kaynak sağlandı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde imar çalışmaları için Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan 3,8 milyar dolarlık finansman sağlandığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ye dış kaynak akışına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye'de 6 Şubat 2023'te meydana gelen Maraş merkezli depremler sonrasında bölgenin yeniden imarı için uluslararası kuruluşlardan uygun koşullu dış finansman sağlanmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Şimşek, "Bu çerçevede Türkiye, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankasından deprem bölgesinde gerçekleştirilen sağlık altyapı harcamaları için ek 250 milyon avro finansman sağladı" dedi.

250 milyon avroluk kaynak

Şimşek, söz konusu krediye ilişkin anlaşmanın, dün Bakanlıkça imzalandığı bilgisini vererek Bankadan geçen yıl da aynı amaçla 250 milyon avroluk bütçe finansmanı sağlandığını anımsattı.

Şimşek, bugüne kadar deprem bölgesinde yaşanan acıları hafifletmek ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için 3,8 milyar dolarlık dış finansman sağlandığı bilgisini vererek "Sağlanan bu kaynaklar hem Türkiye'nin potansiyeline olan güven hem de kurala dayalı, uluslararası normlara uygun, rasyonel politikaların bir göstergesidir" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar