Kredi kartı limitini düşürenlere kötü haber: Savunma sanayi kesintisi kaldırıldı, limit artırımı zorlaştı

Kredi kartı limitini düşürenlere kötü haber: Savunma sanayi kesintisi kaldırıldı, limit artırımı zorlaştı
100 bin TL ve üzeri kredi kartlarından alınacak savunma sanayi payı iptal edildi. Ancak limitini vergi ödememek için 99 bin TL'nin altına çeken vatandaşlar, kredi kartı limitlerini tekrar artırmakta zorluklarla karşılaşıyor.

AKP'nin savunma sanayi fonu düzenlemesinin en tartışmalı maddelerinden biri olan kredi kartlarından alınacak katkı payı kaldırıldı. Bu gelişme, daha önce vergi ödememek için kredi kartı limitlerini düşüren binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Ancak, kredi kartı limitini tekrar yükseltmek isteyen vatandaşlar, bankalardan beklenmedik bir yanıtla karşı karşıya kalabilirler.

Limit düşürenlere sürpriz yanıt

Savunma Sanayi Fonu düzenlemesinin Meclis'e sunulmasıyla, kredi kartlarından alınacak 750 liralık katkı payı tartışmaların odağına oturmuştu. Tepkilerin ardından AKP önce düzenlemeyi erteledi, ardından bu vergi uygulamasını tamamen kaldırdı. Fakat bu karar öncesinde, pek çok vatandaş vergi ödememek adına kredi kartı limitlerini 100 bin TL'nin altına çekmişti.

Düzenlemenin iptal edilmesinin ardından, vatandaşlar kredi kartı limitlerini yeniden artırmak için harekete geçti. Ancak, birçok kişi bankalardan beklenmedik bir yanıt alıyor. Uzmanlar, "Uygulanan sıkı para politikasıyla birlikte kredi kartı limitlerinin gözden geçirileceğini zaten önceki yorumlarımızda bahsediyorduk," diyerek durumu değerlendiriyor.

Savunma sanayi kesintisinden kaçınmak için kredi kartı limitini düşürenlerin, limit artırımı talep ettiklerinde gelir beyanlarını sunmaları gerektiğini belirten uzmanlar, "Maalesef birçok kişi tekrar limitlerini artırmak istediğinde şu anda artıramayacaklar," diyor. Bu kişilerin, limit artırma işlemleri için bankalarla fiziken iletişime geçmeleri gerektiğine dikkat çekiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar