Kepenk indiren indirene şimdi de otomobil devi iflas etti! Çok sayıda kişi işsiz kalacak

Kepenk indiren indirene şimdi de otomobil devi iflas etti! Çok sayıda kişi işsiz kalacak
Rusya’da çekilen hemen hemen her filmde kullanılan dünyaca ünlü otomobil markası olan Moskviç iflas başvurusu yaptı. Dev şirketin iflas başvurusu herkesi şok etti

Rusya'nın önde gelen otomobil markalarından biri olan Moskviç, iflas başvurusunda bulundu. Bu karar, dünya genelinde birçok filmde kullanılan ve tanınan bir marka olan Moskviç'in durumuyla ilgili endişeleri artırdı. Şirketin iflas başvurusu, otomotiv endüstrisi ve tüketiciler arasında büyük bir şok etkisi yarattı.

2022 yılında Fransız otomotiv şirketi Renault’ya ait Rusya’daki varlıkların Rus devletine devredildiğinin duyurulmasının ardından Moskova Belediye Başkanı, Sovyet döneminin efsanevi otomobil markası Moskviç’i yeniden üretmeyi planladıklarını ifade etmişti. Başkan‘ın açıklamalarında “uzun ve şanlı bir geçmişe sahip olduğu” belirtilen Moskviç iflasın eşiğinde.

Moskova Arbitraj Mahkemesi’nde açılan davaya göre şirket Moskviç’in kendilerine 2,5 milyon Euro’luk borcu ödemediğini ileri sürüyor.

Moskviç yönetimi ise suçlamayı kabul etmedi. Yapılan savunmada borcun fabrikanın eski sahibi Renault Rossiya firmasına ait olduğu ileri sürüldü.

SUÇLAMALARI KABUL ETMİYOR

Bu borcun Renault Logan modellerinin üretiminde kullanılan yedek parça ekipmanlarının tedariki kapsamındaki sözleşmeden kaynaklandığı belirtiliyor. Moskviç yetkilileri, ekipmanların tedarik edildiği ve çalışır durumda olduklarına dair gerekli belgelerin sunulmadığını öne sürüyor.

Rusya’da ünlü Moskviç marka otomobillerin seri üretimi, Fransız şirketi Renault’un Rus devletine devrederek çıktığı tesiste başlamıştı.

Üretilen ilk araç olan Moskviç 3 model crossoverların fiyatının 1,97 milyon rubleden başlayacağı duyurulmuştu.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar