Kireç içinde kalmış demliği arındırma yöntemi. Elmas gibi parlamasını sağlıyor

Kireç içinde kalmış demliği arındırma yöntemi. Elmas gibi parlamasını sağlıyor
Kireç içinde kalmış demliği temizlemenizi sağlayacak temizlik sırrı. Bu temizlik sırrı sayesinde demliğiniz kireçlerden kurtulacak

Kireç içinde kalmış demliği arındırma yöntemi oldukça önemlidir. Bu yöntem sayesinde demliklerimizde oluşan kireç birikintilerinden kurtulabilir ve demliklerimizin tekrar kullanıma uygun hale gelmesini sağlayabiliriz.

Kireç birikintileri, demliklerin iç yüzeyinde zamanla oluşan ve çayın lezzetini etkileyen bir sorundur. Bu nedenle düzenli olarak demliklerimizi temizlememiz ve kireç birikintilerinden arındırmamız gerekmektedir.

Kireç Temizlemede Güçlü İkili Limon ve Karbonat

Çaydanlık kireci ne söker diyorsanız ilk önerimiz, doğal temizlik dendiğinde akla gelen limondur. Limonun doğal asitli yapısı sadece temizlemede değil parlatmada da etkili olduğundan tercih edilir. Karbonat ise kimyasal yapısı sayesinde kireci çözmede oldukça etkilidir. Kettle daki kireç nasıl temizlenir peki diye düşünüyorsanız limon ve karbonat malzemelerini birlikte kullanabilirsiniz. Böylece sadece çaydanlıktaki değil birçok yüzeydeki kirecin çözülmesinde de başarılı sonuçlar elde edersiniz. Limonun parlatma etkisi ve karbonatın kireç çözücülüğü, çaydanlığın dışının da tertemiz olmasını sağlar. Fazla çizmeden bu karışımla çaydanlığın dışını temizleyebilirsiniz.

4.jpg

Uygulama için 1 paket karbonat ve 1 adet limon edinmeniz yeterlidir. Çaydanlığın içerisine karbonatı boşaltın ve üzerine limonu dilimleyerek atın. Ardından çaydanlığın yarısını dolduracak şekilde su ekleyip kaynatın. Kısık ateşte bırakarak yaparsanız kendiliğinden kireçlerin çözüldüğünü göreceksiniz. İşlem bittikten sonra durulayarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Bu işlemi bakır çaydanlık kireci nasıl temizlenir sorunuza yanıt olarak da kullanabilirsiniz.

Kaynak: mynet.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar