Denizbank'tan küresel internet krizine ilişkin açıklama: Bankanın sistemleri kontrollü ve kademeli bir şekilde devreye alınıyor

Denizbank'tan küresel internet krizine ilişkin açıklama: Bankanın sistemleri  kontrollü ve kademeli bir şekilde devreye alınıyor
Küresel çapta yaşanan internet kaosu Türkiye'deki şirketleri de etkiledi. Krizden hava yolu şirketleri, bankacılık sektörü ve daha pek çok alan etkilendi. Denizbank'tan yaşanan küresel sıkıntıya ilişkin açıklama geldi.

Microsoft ile entegre çalışan siber güvenlik ürünü CrowdStrike'ın güncellemesinden dolayı dünya çapında internet krizi yaşandı.

Türkiye de yaşanan krizlerden etkilenen ülkeler arasında yer aldı. Bu yazılımı kullanan şirketlerinden biri olan Denizbank da duruma ilişkin açıklama yaptı. Banka yetkilileri, bankanın sistemlerinde yaşanan arızaların kademeli olarak giderildiğini aktardı.

Söz konusu sistem hatasının CrowdStrike tarafından düzeltildiği belirtilirken bankanın sistemlerinin de kontrollü ve kademeli bir şekilde devreye alınmaya başlandığı duyuruldu.

Denizbank'ın yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

Değerli Müşterilerimiz,

Global çapta Microsoft ile entegre çalışan siber güvenlik ürünü CrowdStrike’ı kullanan tüm kurum ve kuruluşların etkilendiği, Bankamızın sistemlerinde de kesintiye neden olan sorun kademeli olarak giderilmektedir.

Söz konusu aksaklık, dünyada ve Türkiye’de ulusal ve uluslararası önemli kuruluşların (bankacılık, perakende, havayolları, e-ticaret gibi) kullandığı global yazılımın son sürümünün hata vermesi sonucu meydana gelmiştir. Bankamız da, bilgi güvenliğine verdiği önem doğrultusunda, ilgili versiyonu kullanmaktadır.

Mevcut durumda, CrowdStrike sistem hatasını düzeltmiş; Bankamız sistemleri de kontrollü ve kademeli olarak devreye alınmaya başlanmıştır. Şubelerimiz ve diğer dijital kanallarımızdan en kısa sürede bankacılık hizmetlerine erişebilmeniz için çalışmalarımız devam etmektedir.

Söz konusu aksaklığın tüm kanallarımızda giderilmesiyle birlikte, gerek şubelerimiz gerek Genel Müdürlüğümüz son işlem gerçekleşene kadar açık kalacaktır.

Bankamızdan kaynaklanmayan bu aksaklıktan ötürü siz değerli müşterilerimizden özür diler; tekrarının gerçekleşmemesi için gerekli önlemlerin alındığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Anlayışınız ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

DenizBank

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar