35 yıllık motosiklet devi iflas etti. Türkiye'de binlerce kullanıcısı bulunuyordu

35 yıllık motosiklet devi iflas etti. Türkiye'de binlerce kullanıcısı bulunuyordu
35 yıldır faaliyette olan motosiklet devi iflas etti.

Peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz şirketleri vurmaya devam ederken şimdi de motosiklet devi iflas etti. 35 yıldır faaliyette olan motosiklet devi ekonomik zorluklara dayanamayarak iflas başvurusu yapmak zorunda kaldı.

TGRT Haber'deki habere göre; Alman motosiklet aydınlatma üreticisi Kellermann GmbH, öz-yönetim için 18 Haziran'da iflas başvurusunda bulundu.

KELLERMANN GMBH İFLAS ETTİ

35 yıldır faaliyette olan motosiklet devi Kellermann GmbH, iflas kararını önce çalışanları ile paylaştı. Şimdilik, çalışanın ücret ve maaşları üç ay süreyle İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun iflas yardımı ile güvence altına alındı.

cat-3249951-640.jpg

Ekonomik dalgalanmalar nedeniyle şirket mali dar boğaza girdi. Almanya'nın Aachen şehrinde merkezi olan dünya çapında motosiklet aydınlatma üreticisi Kellermann GmbH, yalnızca Almanya'da değil, yurt dışında da her türlü teknik aksesuarın geliştirilmesi, üretimi ve küresel ticaretiyle büyük üne ulaşmıştı.

Son yıllarda yaşanan diğer iflaslara benzer şekilde Kellermann GmbH da COVID-19 salgınının etkilerine karşı koyamadı. Salgın etkisi şirketin satışlarında önemli bir düşüşe yol açtı. Ukrayna'ya karşı savaş, devam eden tüketici kısıtlamaları ve artan enflasyon ile buna bağlı enerji ve kaynak maliyetleri de zorluklara neden oldu.

Mahkeme, iflas eden şirkete geçici yönetici olarak avukat atadı.

Kellermann GmbH'nin iflas başvurusunun Almanya'daki motosiklet sektöründe önemli bir dönüm noktası oluşturması bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar