Yunanistan'da yangın kontrol altına alınamadı: İki şehirde mahalleler boşaltılıyor

Yunanistan'da yangın kontrol altına alınamadı: İki şehirde mahalleler boşaltılıyor
Yunanistan'da şiddetli rüzgar yangınları şiddetlendirmeye devam ediyor. Yetkililer, ülkenin merkezindeki Volos ve Lamia şehirlerinde çok sayıda mahallenin boşaltılması emrini verdi.Devlet yayın kuruluşu ERT'ye konuşan Teselya...

Yunanistan'da şiddetli rüzgar yangınları şiddetlendirmeye devam ediyor. Yetkililer, ülkenin merkezindeki Volos ve Lamia şehirlerinde çok sayıda mahallenin boşaltılması emrini verdi.

Devlet yayın kuruluşu ERT'ye konuşan Teselya bölgesi valisi Costas Agorastos, "Yangın Volos'un sanayi bölgesine ulaştı, tahliye emri verildi" dedi.

İtfaiye sözcüsü Ioannis Artopios'a göre, tahliye emri 85 bin nüfuslu Volos kenti yakınlarındaki beş kasabayı kapsıyor. Çarşamba günü yangınlardan iki kişinin daha öldüğünü bildirdi.

ERT'nin haberine göre, Volos şehri yakınlarındaki kıyı bölgesinde bir karavanda kimliği belirlenemeyen bir kadın yanmış bir halde ölü bulundu.

Basında çıkan diğer haberlere göre, aynı bölgedeki Agios Georgios köyünde bir sığır çobanını da yine yansın sebebiyle öldü. Salı günü üç ölüm vakası bildirilmişti.

Sıcak hava nedeniyle 60 bin nüfuslu Lamia kenti dışında da bir yangın çıktı. İtfaiye sözcüsü Artopias'a göre Lamia'da üç köyün boşaltılması gerekiyor.

Acil çağrı merkezi 112'nin verdiği bilgiye göre, Çarşamba günü ülkenin merkezinde yeni yangınlar kaydedildi.

Öne Çıkanlar