Avrupa'nın doğusunda şiddetli sel: Can kaybı artıyor

Avrupa'nın doğusunda şiddetli sel: Can kaybı artıyor
Avrupa'nın doğusundaki Romanya, Polonya, Avusturya ve Çekya'da meydana gelen şiddetli seller can alıyor. Çekya'da bir kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise kayboldu. Romanya'da 6 kişi hayatını kaybetti. Avusturya ve Polonya'da da birer kişi hayatını kaybetti

Doğu Avrupa’da sağanak yağış sele dönüştü. Romanya, Avusturya, Polonya ve Çekya’da sel nedeniyle can kaybı olduğu duyuruldu. Ülke yetkilileri, belediye başkanları ve acil servis ekiplerinin direktiflerine uygun hareket edilmesi konusunda halka çağrıda bulundu.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, ülkenin selden etkilenen bölgelerinde yardım çalışmaları için ordunun hazır olduğunu bildirdi. Nehammer, “Avusturya Silahlı Kuvvetleri, fırtına bölgelerinde yardıma ihtiyaç duyulan her yerde konuşlandırılmıştır. 2 bin 400 asker kum torbalarını doldurmak, insanları tahliye etmek ve temizlik operasyonlarını yürütmek için hazır bekliyor,” şeklinde açıklamada bulundu.

Çekya'dan kriz masası açıklaması

Çekya Başbakanı Petr Fiala, sel nedeniyle kurulan kriz masasının toplantısının tamamlandığını ve halktan belediye başkanları ile acil servis ekiplerinin direktiflerine uymalarını istedi. Fiala, “Herkesten belediye başkanlarının, itfaiyecilerin ve diğer birimlerin talimatlarına uymalarını bir kez daha rica ediyorum. Lütfen can ve mal kurtarmak için çalışanların işlerini zorlaştırmayalım,” dedi.

Acil servis ekiplerinin toplamda 7 bin 884 olaya müdahale ettiğini, Opava, Krnov, Ostrava, Jeseník ve Frýdlant’dan 12 binden fazla sivilin tahliye edildiğini ve Frýdlant’ta tehlike durumu ilan edildiğini açıkladı.

Macaristan’dan destek çağrısı

Macaristan Savunma Bakanı Szalay-Bobrovniczky Kristóf, ordunun selden etkilenenlere yardım için göreve başladığını duyurdu. Kristóf, “Hiçbir şey Macar halkının güvenliğinden daha önemli olamaz,” dedi.

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar