İran'ın İsrail'e attığı füzelerde Nasrallah'ın resmi yer aldı!

İran'ın İsrail'e attığı füzelerde Nasrallah'ın resmi yer aldı!
İran'ın İsrail'e yönelik saldırıda kullandığı Fettah füzelerinin üzerine Nasrallah'ın resminin yapıştırıldığı ortaya çıktı

İran dün gece İsrail’e yönelik balistik füze saldırısında bulundu. İran tarafından yapılan açıklama göre İsrail’e ve işgal altında tuttuğu topraklara 500 Fettah füzesi gönderildiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada atılan füzelerin yüzde 80’ninin hedefleri vurduğu ve İsrail’in askeri operasyonlarını yürüttüğü havalimanlarının hedef alındığı duyuruldu.

İsrail’in ünlü Demir Kubbe hava savunma sistemini delmek için hipersonik füzelerin kullanıldığı da açıklamada belirtildi.

Öte yandan İsrail ise İran’ın saldırılarının kendilerini ve operasyonel güçlerini etkilemediğini iddia etti.

İsrail ordu sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre saldırıda sadece 2 İsrail vatandaşı yaralandı. İsrail ayrıca İran’a karşılık vereceklerini ama saldırı tarihini kendi belirleyecekleri bir anda olacağını söyledi.

Saldırı sonrası İsrail sabah saatlerinde Lübnan’ın güneyini bombaladı ve sızma girişiminde bulundu.

Bu girişim Hizbullah tarafından engellendi.

Nasrallah'ın resmi füzelerde

Öte yandan İran’ın İsrail’e attığı füzelere ilişkin bilgilerde kamuoyuna paylaşılmaya başlandı.

İran ilk kez hipersonik füze kullandığını ifade etti. Ayrıca paylaşılan görsellerde füzelerin üzerinden İsrail tarafından Beyrut’ta öldürülen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın resmi de bulunuyor.

Nasrallah geçtiğimiz hafta İsrail’in Hizbullah üssüne yönelik saldırısında hayatını kaybetmişti.

İran İsrail’e yönelik yaptığı saldırıyı Nasrallah ve yine İsrail tarafından Tahran’da öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için düzenlediğini duyurdu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar