ABD'den Nasrallah öldürülmeden önce ateşkesi kabul etti iddialarına ilişkin açıklama

ABD'den Nasrallah öldürülmeden önce ateşkesi kabul etti iddialarına ilişkin açıklama
ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmeden önce 21 günlük ateşkes teklifini kabul ettiğinden haberdar olmadıklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, dün düzenlediği günlük basın toplantısında, İsrail-Lübnan arasındaki çatışmalarla ilgili basının sorularını cevapladı. Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib'in 'Nasrallah'ın öldürülmeden önce bir ateşkes planını kabul ettiğine' dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine Miller, "Eğer bu doğruysa, bize hiçbir şekilde iletilmedi" diye konuştu.

Bizim haberimiz yoktu

Miller, "Bunu kabul edip etmediğini ve Lübnan'ın içindeki birine söyleyip söylemediğini bilmiyorum. Açıkçası, bunun bizim haberimiz olmayan bir şey olması mümkün" dedi.

Hizbullah'la ateşkesle ilgili tekliflerini iletmek için birkaç görüşme yaptıklarını belirten Miller, "Sanırım tüm taraflar ileri süreceğimiz tekliflerin gayet farkındaydı. Ancak bu görüşmelerde hiçbir zaman Hizbullah'ın bunu kabul ettiğine veya kabul edeceğine ya da Nasrallah'ın kendisinin bunu kabul ettiğine dair bir mesaj almadık" diye konuştu.

Sözcü Matthew Miller, İsrail'in Lübnan'a karşı 'tam ölçekli bir savaş' niyetinde olup olmadığı sorusuna verdiği yanıtta, İsrail'in saldırılarının Hizbullah yetkililerini ve üyelerini hedef almakla sınırlı olduğunu söyledi.

Lübnanlı Bakan Buhabib, ABD'de yayın yapan PBS televizyon kanalında katıldığı bir programda, Nasrallah'ın öldürülmeden önce ateşkesi kabul ettiğini, ABD ve Fransa'nın da kendilerine İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ateşkesi onayladığını ilettiğini belirtmişti. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül tarihinde başkent Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürülmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Öne Çıkanlar