İran Dışişleri Bakanı Beyrut'a gitti: İsrail Beyrut'u bombaladı

İran Dışişleri Bakanı Beyrut'a gitti: İsrail Beyrut'u bombaladı
İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırılarından sonra İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi İsrail saldırısı altında olan Beyrut’a gitti. Bakan Arakçi kentte bulunurken İsrail Beyrut’u bombaladı

İsrail'in İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin ziyareti sürerken Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın bölgedeki kaynaklarından aktardığına göre, İsrail ordusu, Dahiye Mahallesi'nde bir binayı hedef aldı. Bombardımanın ardından Dahiye'den dumanlar yükseldi.

Lübnan'ın Ulusal Haber Ajansı (NNA) muhabiri de Hay El Selloum-Laylaki'deki üniversite bölgesine yönelik iki saldırının üzerinden yarım saat geçmeden İsrail savaş uçaklarının Beyrut'un güney bölgelerine saldırdığını ve El Rayah Stadyumu yakınlarını hedef aldığını aktardı. Saldırıya ilişkin Lübnan ve İsrail makamlarından henüz açıklama gelmedi.

Lübnan Başbakanı ile görüştü

Beyrut'a düzenlenen İsrail hava saldırısı İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin ziyareti sürerken yaşandı. Temaslarda bulunmak için bu sabah Beyrut'a gelen Arakçi, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüşmüştü. Bugün Beyrut'ta açıklamalarda bulunan Arakçi, "Lübnan halkı ve direniş için kabul edilebilir olur ve üçüncü olarak Gazze'de bir ateşkes ile senkronize olursa o şartla ateşkes çabalarını destekleriz" diye konuşmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Öne Çıkanlar