Kısır yaparken içine mutlaka 1 çorba kaşığı eklemelisiniz; Lezzeti daha iyi oluyor

Kısır yaparken içine mutlaka 1 çorba kaşığı eklemelisiniz; Lezzeti daha iyi oluyor
Kısır yaparken bilmeniz gereken **tarif** sırları. Bu tekniklerle hazırlanan kısır çok daha lezzetli oluyor

Kısır, Türk mutfağının vazgeçilmez mezelerinden biridir. Genellikle bulgur, domates salçası, soğan, maydanoz ve baharatlar ile hazırlanan kısır, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir. Özellikle yaz aylarında sıkça tüketilen kısır, pratik bir şekilde hazırlanabilir ve çeşitli yemeklerin yanında ya da tek başına servis edilebilir.

ELMA SİRKESİ EKLEMELİSİNİZ

Gercekgundem.com'daki bilgilere göre; Elma sirkesinin bir mucizesi daha... Kısır yaparken 1 çorba kaşığı eklenen elma sirkesi, kısırın çok daha lezzetli olmasını sağlıyormuş.

Kısır, sağlıklı ve besleyici bir seçenek olmasının yanı sıra vegan vejetaryen dostu bir meze seçeneği olmasıyla da tercih edilebilir. Ayrıca içerdiği bulgur ile lif açısından zengin bir alternatif olup, ana yemeklerin yanında tercih edilen hafif bir lezzettir. Denemenizi öneririz. Afiyet olsun!

KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

*6 çay bardağı köftelik bulgur
*4 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 bağ taze nane
*1 bağ maydanoz
*1 bağ taze soğan
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağından biraz geçecek şekilde nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi.. Kısırın içine eklenen elma sirkesi kısırın çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.

3-ajik.jpg

LEZZETLİ KISIR TARİFİ

Bulguru yoğurmak üzere bir kabın içerine koyun. Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyin. Bu karışımı ellerinizi ıslatarak yoğurmaya başlayın. Ellerin ıslatılarak yoğrulmasının nedeni, bulgurun şişmesini önlemek içindir. Bulgur yoğrularak iyice yenecek kıvama gelince, nar ekşisi eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından zeytinyağı da eklendikten sonra ince doğranmış olan maydanoz, nane ve soğan eklenip karıştırılır. Yanında marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar