Bozcaada Caz Festivali başlıyor!
Biyoçeşitliliğin, sürdürülebilirliğin ve dayanıklılığın doğal bir modeli olan “Miselyum”u odağına alan festival katılımcılarını, birlikte büyümenin, dönüşmenin ve yaratmanın gücünü keşfe davet ediyor. Üç gün boyunca gerçekleşecek atölye, panel, yürüyüş, tartışma, gösterim, pop-up konser, tadım gibi çeşitli alanlarda 30’u aşkın etkinliğin yer aldığı Bozcaada Caz Festivali (BCF), keşif programı ile katılımcılar toplulukları ve kendimizi nasıl dönüştürebileceğimiz üzerine odaklanma fırsatı yakalayacak.
Paribu ana sponsorluğunda ve Kendine Has, Volkswagen, Jack Lives Here, CarrefourSA, Tchibo, e Jotun’un katkılarıyla düzenlenecek Bozcaada Caz Festivali’nde, “Miselyum” temasının izini hem sahnede hem de BCF Keşif etkinliklerinde sürmek mümkün. “Biz ne tür ağların üyesiyiz?”, “Parçası olduğumuz topluluklar ile birbirimizi karşılıklı olarak nasıl etkiliyoruz?”, “Bu simbiyotik ilişkide birbirimizi nasıl daha iyi besler, çeşitliliği ve dayanıklılığı nasıl destekleriz?” sorularının peşinden giden festival, BCF Keşif programıyla da katılımcılarını doğanın karmaşık bağlantılarını ve topluluklarımızın benzer yapılarını keşfetmeye davet ediyor.
Neler Konuşulacak?
BCF Keşif etkinliklerinde üç gün boyunca Espas'ın kürasyonunda gerçekleşen ‘Güncel Meseleler, Yeni Olasılıklar’ programı ile katılımcılar, yaratıcı topluluklar ve içerik üreticileri ile savunuculuk alanlarımıza büyüteç tutma fırsatı bulacak. Program kapsamında gerçekleşecek; ‘Bir İhtimam Denemesi’, ‘Ada Mutfağında Hazırlık’, ‘Mantarlardan Ne Öğrenebiliriz?’, ‘Öğretmenleri Birbirine Bağlamak’ ve ‘İlhamını Al Gel’ başlıklı etkinlikler ile katılımcılar, bireyler ve topluluklar arasında derin ve anlamlı bağlar keşfetmeye, kolektif enerjinin gücünü ele almaya ve yaratıcı güçlerle dünya için pozitif değişimler yapmaya odaklanabilecek.
Festival programı şöyle :
6 EYLÜL CUMA
Ada’da Festival: Adalılarla
Moderatör: Serhan Ada
Konuşmacılar: Tuğçe Isıyel, Yahya Göztepe, Ülker Aral, Haluk Şahin
Bir festival nasıl “köklenir”? Nasıl, ne zaman, hangi program kadar kimlerle ve nereleri “yer” edineceği soruları da unutulmamalı... Soruların birlikte oluşturulması herkesin sahipleneceği cevapların ilk adımı olacak.
13.00-14.00 @Salhane
Tchibo Şapka Boyama Atölyesi ile Renkleri Keşfet
Cazın büyüleyici ritmi ve Tchibo kahvesinin sıcak kokusu eşliğinde, renklerin enerjisini keşfetmeye davetlisiniz! Kendi tasarımınızı yaratırken, bu keyifli deneyimle ruhunuzu şapkalara yansıtın. Zeynep Altuntaş̧ yürütücülüğünde gerçekleşecek atölye çalışmasında sezonun vazgeçilmez aksesuarı olan kanvas şapkalar, akrilik boyalarla yeniden hayat buluyor!
16.30-18.00 @Salhane
Kendine Has Sunar: Korhan Futacı
Bozcaada’nın eşsiz gün batımının tadını, Korhan Futacı’nın #KendineHas melodileri ile çıkarıyoruz! Bozcaada’da günün en güzel saatlerini büyülü̈ bir müzikle geçirmek ve festivalin #KendineHas anlarını yakalamak için Salhane’de buluşalım! Konsere katılım ücretsizdir.
19.00-20.00 @Salhane
Kendine Has x CarrefourSa Sunar: Emin Cem Sürer ve Gökhan Sabuncu ile Filtresiz Lezzet ve Eşlikçileri
Yürütücüler: Emin Cem Sürer, Gökhan Sabuncu
Lezzet ve keyif tutkumdur diyenler, festivalin tadı damağında kalanlar; Kendine Has x CarrefourSA desteğiyle gerçekleşecek tadım etkinliğine davetlisiniz!
Gastronomi dünyasının meraklıları için #KendineHas bir deneyimi Emin Cem Sürer ve Gökhan Sabuncu ile yasayacağız! CarrefourSA Lezzet Arası restoran şeflerinin hazırladığı şahane yemekleri leziz biralar eşliğinde tadacak ayrıca yeni bira türleri üzerinde çalışan ve bir inovasyon merkezi olan Yenilik Atölyesi’nin farklı Kraft biralarını tatmak, hikayelerini dinlemek üzere buluşacağız.
16.00-17.00 @Pavli
Jotun x Onaranlar Kulübü Kolektif Mural Atölyesi
Onaranlar Kulübü, Jotun ile adaya geri dönüyor!
Bu atölyede, Uğur Acil'in "Miselyum" temasından ilhamla yaratılan tasarımları seninle tuvale yansıtacağız ve birlikte mural eserleri oluşturacağız. Kolektif bir ruhla gerçekleşecek bu deneyim hem bir birliktelik hem de yaratım süreci olacak. Ortaya çıkacak tuvaller, festival alanlarında sergilenerek festivalin atmosferine katkıda bulunacak. Üstelik, belki de bu tuvaller gelecek yıl ileri dönüştürülerek yeniden hayat bulacak. Sen de bu deneyimin bir parçası olmaya ne dersin?
12.00-14.00 @Aral Tatil Çiftliği
Jack Talks
Kolaylaştırıcılar: Gülşah Güray, Kanat Atkaya,
Görüşülecek sanatçılar: Önder Focan, Cenk Erdoğan
Jack Talks'ta Bozcaada Caz Festivali kapsamında Gülşah Güray ve Kanat Atkaya'ya Önder Foccan ve Cenk Erdoğan eşlik edecek! Türkiye’de Caz Kulüpleri ve festivale dair röportajlar ve daha fazlası Jack Talks'ta! Sınırlı sayıda izleyiciyle gerçekleşecek program çekimi 6 Eylül saat 16:00’da Aral’da! Kayıt yaptırmayı unutmayın.
16.00-17.30 @Aral Tatil Çiftliği
Jack Loves Movies
Konuşmacılar: Boran Kuzum, Burçin Terzioğlu, Mehmet Sindel
Ayaklarımızın altındaki miselyum ağlarının büyüleyici dünyasına dalmak için bize katılın. Jack Lives Here'in desteklediği bu film gecesi, sanat, doğa ve zanaatkarlık arasındaki simbiyotik ilişkiyi kutluyor. Akşam boyunca, karakterlerin bir bardak viskiyle rahatladığı, düşünme ve yoldaşlık anlarını vurgulayan ikonik film sahneleri sunacağız. Bu sahneler, insan bağlantısını ve bizi birbirimize bağlayan karmaşık ağları analiz etmemize yardımcı olacak. Bugünkü̈ alışkanlıklarımız, savunduğumuz fikirler ve trendler geçmişten günümüze evrilmiş̧ ve globalleşmeyle tüm dünyaya yayılmıştır. Eskiden filmlerde viski içmek zenginlik ve kötü karakterlerle bağdaştırılırken, şimdi farklı bir imajı var. Bu değişimi ve nedenlerini tartışacağız.
18.30-19.30 @Aral Tatil Çiftliği
7 EYLÜL CUMARTESİ
Paribu x Reflect Studio Sprey Boyama Atölyesi
Yürütücü: Selver Yıldırım
Bozcaada Caz Festivali’ne sayılı günler kala, Paribu’nun destekleriyle düzenlenecek Selver Yıldırım ile Sprey Boyama Atölyesi’nin detaylarına göz atın. Reflect Studio’nun yeni Basic ürünlerini tuval olarak kullanıp kendi tişörtlerimizi tasarlayacağımız atölye için kontenjan bitmeden yerinizi ayırtın.
1. Oturum 11.00-12.30 @Salhane
2. Oturum 14.30- 16.00 @Salhane
Paribu Pop-Up Konserler
Nilipek / Kerem Akdağ DJ Set
Bozcaada Caz Festivali kapsamında gerçekleşecek Paribu Pop-Up Konserleri kapsamında 7 Eylül Cumartesi akşamı Nilipek ve Kerem Akdağ sahnede olacak. Salhane’de gerçekleşecek performanslar tüm festival katılımcıları ve adalıların katılımına açık olacak.
Nilipek: 18.30-20.00 Kerem Akdağ Dj Set: 16.00-18.30/ 23.30-01.30
CIRCL Mobility
Yürütücü: Erçin Çaçan
CIRCL Mobility, vücudun fiziksel kısıtlamalarını serbest bırakmak için tasarlanmış bir hareket sistemidir. Erçin Çaçan yürütücülüğünde gerçekleşecek bu etkinlikte özel olarak tasarlanmış makro ve mikro hareketlilik bileşenleri sayesinde, vücudun hareket potansiyelini yenileyecek, daha iyi performans elde edecek ve daha hızlı iyileşeceksiniz. CIRCL Mobility, dengeyi geri kazandırarak, eklem hareketliliğini geliştirerek ve kas iyileşmesini artırarak vücudu besler. Ve en iyisi, iyi hissettirir! CIRCL Mobility, günlük yaşamınızda nasıl hareket ettiğinizi optimize etmek için tasarlanmış hareketlilik, esneklik ve nefes egzersizleri yoluyla vücudunuzun potansiyelini açığa çıkaracaktır.
09.00-10.00 @Aral Tatil Çiftliği
Tchibo Sunar: Ayça Oğuş ile Yüz Yogası
Yürütücü: Ayça Oğuş
Vücudumuzun sağlıklı ve formda kalmak için egzersize ihtiyacı olduğu gibi, yüzdeki 58 kas da doğal bir alternatif sağlamak için çalıştırılabilir. Bu uygulamalı eğlenceli atölyede, kırışıklıkları azaltmaya, yüz hatlarını kaldırmaya, sağlıklı bir ışıltı yaratmaya ve çok daha genç görünmeye yardımcı olmak için alından sırta kadar yüzün tüm bölgelerini kapsayan yüz egzersizleri ve masajdan oluşan pratiği derin bir rahatlama ile tamamlayacağız.
10.30-11.00 @Aral Tatil Çiftliği
Hollanda-Türkiye Yüzyılı: Müzik İşbirlikleri
Konuşmacılar: David Naves, Recep Tuna (moderatör), Duygu Mühürdar, Dicle Gülşahin, Frank Kimenai
Hollanda Krallığı Başkonsolosluğu'nun desteğiyle düzenlediğimiz yuvarlak masada, Hollanda ve Türkiye arasındaki sürdürülebilir müzikal işbirliklerini keşfedecek ve teşvik edeceğiz. Kültürel diplomasinin artan önemi ve müziğin kültürlerarası anlayışı pekiştirmedeki rolünden ilham alarak, diyalog platformları oluşturmayı, en iyi uygulamaları paylaşmayı ve yenilikçi yaklaşımları teşvik etmeyi hedefliyoruz. Yuvarlak masada, kültür yöneticisi Recep Tuna'nın moderatörlüğünde, etnomüzikolog ve müzik programcısı Duygu Mühürdar, DutchCulture İletişim ve Gelişim Danışmanı Dicle Gülşahin, bağımsız danışman ve araştırmacı Frank Kimenai ve Hollanda Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi David Naves ile müzikal işbirliklerinin ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliğini, ayrıca teknoloji ve yeniliğin kültürlerarası müzik iş birliklerini nasıl kolaylaştırdığını tartışacağız. Yuvarlak masa buluşmasından sonra, katılımcılarımızla bir networking etkinliği gerçekleştireceğiz. Böylece, hem tartışılan konuları daha derinlemesine ele alacak hem de farklı uzmanlarla doğrudan etkileşim kurarak olası işbirliklerinin temellerini atma fırsatı bulacağız.
11.00-14.00 @Pavli
Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Savunmak: Hafızayı İşlemek
Yürütücü: Damla Sandal (Karakutu Derneği)
UN Women işbirliğiyle düzenlediğimiz atölyede, hafızanın toplumsal cinsiyet eşitliğine etkilerini ve bu hafızayı nasıl işleyebileceğimizi keşfedeceğiz. Karakutu Derneği'nden Damla Sandal'ın rehberliğinde, katılımcılarla eski fotoğraflara renkli nakışlar işleyerek toplumsal cinsiyet eşitliği hafızasını yeniden yaratacağız. Atölyede, toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında bir ağın parçası olmanın anlamını tartışarak, hafızayı renklendireceğiz.
12.00-13.30 @Aral Tatil Çiftliği
Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Savunmak: Sanat ve Ötesi
Konuşmacılar: Meryem Tomak, Ebru Ağduk, Funda Lena, Çağıl Özdemir (moderatör)
UN Women işbirliğiyle düzenlediğimiz bu panelde, sanatın toplumsal cinsiyet eşitliği üzerindeki rolü ve etkilerini keşfedeceğiz. Çağıl Özdemir’in kolaylaştırıcılığında, UN Women Türkiye'den Program Yöneticisi Ebru Ağduk, Sisters Music Chain kurucusu Funda Lena ve ressam ve heykeltıraş Meryem Tomak, kendi deneyimlerini paylaşarak sanat yoluyla toplumsal cinsiyet eşitliği savunuculuğu yapmanın önemini tartışacaklar. Bu panel, sanat ve ötesinde toplumsal cinsiyet eşitliği için adım atanları dinlemek isteyenler için önemli bir buluşma noktası olacak.
15.00-16.30 @Pavli
For the Journey: Journey of the Cocktail
Yürütücü: Erhan Çamaş
Ardıç ruhunun tarihini ve günümüz kokteyl trendlerini farklı bir açıdan ele alacağımız bu atölyede, Erhan Çamaş’ın anlatımıyla hem For the Journey’nin günümüze olan yolculuğunu konuşacağız hem de bir klasik ve bir imza kokteyl tarifini deneyimleyeceğiz.
15.00-16.00 @Aral Tatil Çiftliği
Music & Cocktails x For the Journey
Yürütücüler: Erhan Çamaş, Eray Düzgünsoy
Keyifli hikayeler eşliğinde kendi kokteylinizi yapacağınızve sonrasında da Fine Tune Gusto bünyesinden Eray Düzgünsoy'un analog plak seçkisiyle gusto müzik zevkine kendinizi bırakacağınız bu atölyemizi, oldschool hip-hop, boogie ve kokteyl twistleri ile geçireceğiz.
17.00-18.00 @Aral Tatil Çiftliği
Tennessee Rüyası
Yürütücüler: Batuhan Yıldız, Eray Düzgünsoy
Kendine özgü ruhu ile Tennessee kategorisindeki özel seçkiler, tarihçe ve üretim teknikleriyle beraber Amerikan kültürünü damaklarınıza getiriyor. Batuhan Yıldız’ın keyifli anlatımı tat paletinizi keşfetmenize yardımcı olurken, Fine Tune Gusto bünyesinden Eray Düzgünsoy'un Plak seçkisi ile gerçekleştireceği müzik deneyimi de diğer bir duyunuza da hitap edecek.
18.00-19.00 @Aral Tatil Çiftliği
Bitkilerle Müzik
Sanatçı: Selim Siyami Sümer
Doğadan titreşimler ve yeşil sesler!
Kullandığı özel araçlarla bitki yaprakları ve ağaç gövdelerinden topladığı farklı frekansları ses dosyalarına çevirerek bizlere yeni bir algı kapısı açan müzisyen Selim Siyami Sümer’in “Music with Plants” performansını CarrefourSA ile deneyimlemek için bize katıl ve doğanın sesine #yaşamiçindoğrusu diyerek kulak ver. Bu performansta sanatçı; bitkilerden gelen elektrik iletimini canlı olarak ses tasarımlarına dönüştürerek bir ambient set dinletecek ve bu işleyişi merak edenlerin sorularını yanıtlayacak.
17.00-18.00 @Çınaraltı
Kendine Has Doğal Malzemelerle Kolaj Atölyesi
Yürütücü: Ayşegül Yılmaz
Yaratıcılığını konuşturmaya var mısın? Festivalin bu yılki teması “Miselyum” #KendineHas kolaj atölyesiyle buluşuyor! Kes, böl, parçala, yapıştır! Hayal gücünü özgür bırak! En #KendineHas tasarımı sen oluştur! Doğanın güzelliklerini kolaj sanatıyla buluşturacağımız bu deneyimi kaçırmamak için festivalde bizi takip etmeyi unutma!
16.00-17.00 @K Bozcaada Revma
Hep Yeni Kal ile Ada Lezzetleri Buluşması
Bozcaada’nın benzersiz yerel lezzetleri ve içecekleriyle donatılmış uzun bir sofra hayal edin. Vahit’in Yeri’nde, IWSA eğitmeni Emre Akgün’ün etkileyici anlatımı eşliğinde bu muazzam gastronomik deneyimi paylaşacağız. Bozcaada’da tadına doyulmaz bir gün bizleri bekliyor!
17.30-19.30 @Vahit
8 EYLÜL PAZAR
Tchibo Sunar: Ayça Oğuş ile Yoga ve Kahve Arası
Yürütücü: Ayça Oğuş
Ayça Oğuş ile güne güzel ve anlamlı nefesler alarak başlıyoruz. Farklı disiplinleri bir araya getirerek oluşturulan akışlarla bedene ve ruha hitap eden atölye: “Ayça Oğuş ile Yoga ve Kahve Arası” Sabahın serinliğinde, seslerin sessizliğe karıştığı, doğanın kollarında, ağaçların altında eklemleri ısıtıp bedeni yumuşak ve keyifli bir akış ile güne hazırlanacağız.
10.00-11.00 @Aral Tatil Çiftliği
Caffisimo ile Kahvenin Köklerini Keşfet
Yürütücü: Kağan Giritli
Tchibo master baristası Kağan Giritli ile tek dokunuşla tüm kahve dileklerinizi gerçekleştirip, evinizin baristası olabilirsiniz. Cafissimo kapsül kahve makinelerinde yapacağımız kahveler ve french pressler eşliğinde köpürteceğimiz sütler ile kahve yapımı.
11.00-12.30 @Salhane
Selsil ile Onaran Atölyeler: Taşınabilir Piknik Masası
Yürütücü: Onaranlar Kulübü
Taşınabilir piknik masası yapıyoruz! Adada serinlemek için kendini attığın sahillerde veya güzel manzara alanlarında kendin ürettiğin bir masanın olmasını istemez miydin? Farklı üretim ve montaj tekniklerini de deneyimleyebileceğin taşınabilir bir ahşap piknik masası üretiyoruz.
14.00-15.00 @Salhane
Jotun x HAU: Miselyum Atölyesi
Yürütücüler: Mehmet Çerkezoğlu, Cihan Temiz
Atölyemizde, Hau tarafından üretilmiş özel miselyum dekoratif ürünleri Jotun’un çevre dostu ve yenilikçi boyalarıyla renklendireceğiz. Doğanın sürdürülebilir gücünü sanatla buluşturan bu etkinlik, doğa dostu üretimin ne kadar keyifli ve mümkün olduğunu gösterirken, topluluk bilincini de pekiştirecek. Katılımcılar, yaratıcı süreçlere aktif olarak katılarak kendi renkli dokunuşlarını yapma fırsatını bulacaklar. Siz de bu eşsiz deneyimin bir parçası olun ve kendi renkli hikayenizi doğanın dokunuşuyla yaratın!
15.00-16.00 @Aral Tatil Çiftliği
Selsil ile Onaran Atölyeler: Atıklardan Saksılık Üretim
Yürütücü: Onaranlar Kulübü
Atıklardan kendin ürettiğin bir saksılığın olmasını istemez miydin? Silikon tüpler, atık ahşaplar ve kişiselleştirme malzemelerinle bir dekoratif saksılık üretiyoruz.
16.00-17.00 @Salhane
Anadolu Meraları ile Yürüyüş: Ekosistem mi Egosistem mi?
Yürütücü: Yasemin Kireç
Doğayı insanlardan ayrı olarak konumlandıran sistemlerin pek çok krizle birlikte sürdürülemez hale geldiği, paradigma değişikliğine ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, insanları doğanın BİR PARÇASI olarak gören bir anlayıştan bahsetmek gerekiyor. Doğayı nasıl tanımladığımızın, onunla nasıl ilişki kurduğumuzu şekillendirip şekillendirmediğini; ekosistem ve egosistem arasındaki farkı ve daha onarıcı bir gelecek yaratmak için mevcut tanımlarımızda yapmamız gereken değişiklikleri, doğayı gözlemleyerek konuşup değerlendireceğiz. İhtiyacımız olan paradigma değişikliğini, "onarıcı" bir bakış açısıyla, sistemlerimize bütüncül bir yaklaşım getirerek ve ego ile eko kavramlarını tartışarak daha iyi anlayacak ve yönlendireceğiz.
16.00-17.00 @Pavli
Kendine Has Mama Kabı Atölyesi
Yürütücü: Rabia Aslıhan Başkurt
İster evdeki evcil hayvanlarımız için ister sokaktaki hayvanlar için olsun, sevgimizi el emeğimizle birleştiriyor ve onlara harika mama kapları armağan ediyoruz! #KendineHas tarzımızı seramik mama kaplarını boyayarak gösteriyoruz. Bu kapları ister evimize ister kapımızın önüne yerleştiriyoruz!
16.00-17.00 @K Bozcaada Revma
Bin Yıllık Gelenek - Bozcaada Şarapçılığı
Anadolu şaraplarının Fransa'daki yeni nesil temsilcisi ve degüstatör Vildan Elif Bozkurt rehberliğinde, Bozcaada’nın antik çağlardan günümüze uzanan bağcılık ve şarapçılık tarihini konuşacak ve Bozcaada’nın yerel üzümlerinden üretilen şaraplarını tadacağız. Ayrıca üzümün şaraba dönüşme öyküsünü dinlerken koku ve tat alma duyularımızı nasıl geliştireceğimizi de öğreneceğiz.
18.00-19.00 @Salhane
Kaynak:Haber Merkezi