Sergen Yalçın, Milli Takım’ı değerlendirdi, en beğendiği futbolcuyu açıkladı

Sergen Yalçın, Milli Takım’ı değerlendirdi, en beğendiği futbolcuyu açıkladı
EURO 2024 için bir digital kanala yorumlar yapan teknik direktör Sergen Yalçın, şampiyonayı ve Milli Takımımızı yorumladı: Avusturya’ya elensek bu kadar üzülmezdim

Teknik direktör Sergen Yalçın, EURO 2024’te yorumculuk yapmak için digital bir kanalla anlaşmıştı.

Sergen Yalçın, şampiyonayı ve Milli Takımımızı yorumladı:

"Avusturya'ya elenseydik üzülmezdim ama bu Hollanda o ayarda bir takım değil...Bana bir tane çok iyi diyebileceğiniz bir Hollandalı oyuncu söyleyin. Bir tane bile söyleyemezsiniz..."

“Bence bizim takımın turnuvadaki en iyi oyuncusu Barış Alper Yılmaz. İkincisi de Ferdi Kadıoğlu. Barış Alper Yılmaz'a kesinlikle Avrupa ve İngiltere'den teklif gelir. Turnuvanın en iyi 5 oyuncusu arasına girer."
"Montella oyuncu değişikliğini zamanında yapamıyor, yapamıyor... Adam sürekli savunma yapmaya alışmış, risk alıp cesaretli davranamıyor, köy takımı gibi oynuyoruz. Golü 75'te yedin, soksana 76'da 3 tane oyuncu..."

"Bakın Almanya'nın teknik direktörü de tecrübesiz, o da bu yüzden kaybetti. Orada tecrübeli bir adam olsa İspanya'yı geçerdi..."

"Bu kadar korkak oynatamazsın takımı, benim oyun anlayışıma ters. Ben böyle oyun oynatmıyorum...Ben Şampiyonlar Ligi'nde bile Beşiktaş'a böyle oyun oynatmadım. Ne takımlar çıktı, Dortmund, Sporting, Ajax...."

"Bu anlayış Türk insanına uymaz...Biz böyle insanlar değiliz. Bizim halkımız bu anlayışı kabul etmez. Biz böyle oynayamayız. Çeyrek final oynadık, sizce başarılı mıyız?"

"Yan toplar dışında kaleye gidemiyoruz...Sen bu kadar korkamazsın ya, Türk milli takımı bu kadar zayıf bir takım değil. Senin yüzünden bu takım bu kadar zayıf bir takım görüntüsü sergiliyor. Sürekli savunma yapıyoruz, sürekli rakip oynuyor...Çekirge 1 sıçrar, 2 sıçrar, üçüncüsünde sıçrayamazsın...

Avusturya maçı bize çok güzel doneler verdi ama maalesef bizim teknik direktör arkadaşımız bu konularda biraz tecrübesiz. Ben daha teknik direktör olduğu zaman düşüncelerimi iletmiştim. Hiçbir zaman kariyer olarak bu seviyede teknik direktörlük yapamazlar. Çünkü tecrübeleri yok, buraya gelecek bir başarıları da yok. Bu tercihler(Kuntz, Montella) bence çok düşünülmeli...Federasyon seçimi var, yeni gelecek bir yönetim var...Çok iyi bir jenerasyonumuz var ama bu jenerasyona böyle korkak bir futbol oynatamazsın..."

Öne Çıkanlar