İngiltere Erkek Milli Futbol Takımı'na kadın teknik direktör!

İngiltere Erkek Milli Futbol Takımı'na kadın teknik direktör!
İngiltere Erkek Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü için ilk kez bir kadın antrenörün adı geçti. İngiltere'yi Kadın Dünya Kupası'nda finale taşıyan Sarina Wiegman, konuşulan isimler arasında yer aldı.İngiltere Futbol...

İngiltere Erkek Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü için ilk kez bir kadın antrenörün adı geçti. İngiltere'yi Kadın Dünya Kupası'nda finale taşıyan Sarina Wiegman, konuşulan isimler arasında yer aldı.

İngiltere Futbol Federasyonu CEO'su Mark Bullingham, 2024'te sözleşmesi sona erecek olan Gareth Southgate sonrasında Erkek Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü için İngiltere Kadın Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Sarina Wiegman'a teklif götürülebileceğini söyledi.

ESPN'e dayandırılan habere göre İngiltere Futbol Federasyonu CEO'su Bullingham, teknik direktörlük görevi için gelecek kişinin erkek olması gerekmediğini belirten Bullingham, Wiegman için "futbolda istediği her şeyi yapabilir" ifadelerini kullandı.

Bullingham, Wiegman için, "Gelecekte bir erkek takımının başına geçmeye karar verirse bu görevi mükemmel şekilde yapabilir" dedi.

Öne Çıkanlar