Djiku'dan derbi değerlendirmesi: Şampiyon olmak istiyorsak bu maçları kazanmalıyız

Djiku'dan derbi değerlendirmesi: Şampiyon olmak istiyorsak bu maçları kazanmalıyız
Fenerbahçe'nin Ganalı savunma oyuncusu Alexander Djiku, 24 Aralık'ta Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi mücadelesi için "Şampiyon olmak istiyorsak bu maçları kazanmalıyız" diye konuştu.Fenerbahçe'nin Ganalı savunma...

Fenerbahçe'nin Ganalı savunma oyuncusu Alexander Djiku, 24 Aralık'ta Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi mücadelesi için "Şampiyon olmak istiyorsak bu maçları kazanmalıyız" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin Ganalı savunma oyuncusu Alexander Djiku, Galatasaray ile oynayacakları maç öncesinde kulübün televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

İlk zamanlarda kendisine yapılan eleştirileri normal bulduğunu belirten 29 yaşındaki oyuncu, "İnsanlar sizi tanımadıkları zaman eleştiriler yapabiliyor. Ben zaten kendi kalitemi ve nasıl bir oyuncu olduğumu da biliyorum. Bu yüzden sezona başladıktan sonra yavaş yavaş kendi kalitemi ortaya koymaya çalıştım. Takıma katkı sağlayabilmek adına hem kendim hem de takım için iyi bir performans ortaya koymak istedim. Tabii ki maç kazandığınızda, iyi bir performans ortaya koyduğunuzda kolektif olarak kapasitenizin de daha fazlasını ortaya koyabiliyorsunuz. Bana göre takım olarak iyi bir durumdayız. İyi bir şekilde devam etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe geçen sene çok iyi istatistiklere sahip değildi"

Fenerbahçe, geçen sezon Jorge Jesus yönetimiyle çıktığı hiçbir derbi mücadelesinden galip ayrılamayarak tarihinin en kötü derbi karnesini almıştı. Evinde Galatasaray karşısında hezimet yaşayan Fenerbahçe, ezeli rakibine 3-0 mağlup olmuştu. Galatasaray maçının önemine dikkat çeken Djiku, "Bu tip maçlar, taraftar için de büyük anlam ifade ediyor. Şampiyon olmak istiyorsak bu maçları da kazanmalıyız. Bu iki kulüp arasında rekabet söz konusu. Fenerbahçe geçen sene maalesef çok iyi istatistiklere sahip değildi. Bu sene en iyisini göstermemiz gerekiyor ve oynayacağımız bu iki maçı da kazanmamız gerekiyor ki taraftarlarımızın yüzünde gülücükler oluşturabilelim, onları mutlu edebilelim." şeklinde görüş belirtti.

Takımda çok tecrübeli oyuncuların olduğunu kaydeden Djiku, "Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. Bu anlamda iletişim çok ama çok önemli. Eğer saha içinde bir problemi çözmek istiyorsanız o anda yapacağınız konuşmayla, birbirinizi uyarmanızla beraber o problemi anında çözme imkanına erişebiliyorsunuz. Bizler de takım olarak en iyi performansa çıkabilmek adına bunu yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar