Zafer Partisi lideri Özdağ, Özgür Özel'le görüştü

Zafer Partisi lideri Özdağ, Özgür Özel'le görüştü
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Özgür Özel'le görüşmek için CHP Genel Merkezi'ne geldi. İkili görüşmenin ardından birlikte basın açıklaması yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün saat 12.00’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etmek üzere CHP Genel Merkezi'ne geldi. Görüşmenin ardından iki lider basın açıklaması yaptı.

Türkiye A Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) Avusturya maçında attığı golü 'bozkurt' selamı ile kutlaması üzerine patlak veren tartışma, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaretinde de gündeme geldi.

Özdağ, ortak açıklamada 'bozkurt' işareti yaptı

Bir basın mensubunun Merih Demiral'ın bozkurtlu sevincine ilişkin soru sorması üzerine 'bozkurt' işareti yapan Özdağ, "Almanya'nın Bozkurt işareti yapanlarla değil, Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha iyi olur" açıklamasını yaptı.

"Bu tartışmayı büyütmek milli takıma zarar verir"

Özgür Özel ise aynı soruya "UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Ama bu tartışmayı Türkiye'de büyütmek, köpürtmek başta milli takıma zarar verir. Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir" cevabını verdi.

CHP lideri Özgür Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Türkiye'nin çözülmesi gereken bir kaçak göçmen sorunu var. Zamanında Esad'la görüşün dediğimizde tepki gösterenler şimdi 'tatil yapabiliriz' diyor. Avrupa Birliği'nin elini taşın altına sokarak ki bunu tüm muhataplarımızla görüşüyoruz. Biz Zafer Partisi'nin tekliflerini aldık, değerlendireceğiz."

Ümit Özdağ ise "Toplantının amacı Türkiye 'daha güvenli olsun'du. Görüşmelerimizin devam edeceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Özdağ’a eşlik eden Zafer Partili heyette, Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız ve Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan yer aldı. CHP lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci, Gamze Taşcıer ve Aylin Nazlıaka eşlik etti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar