Selvi: Özgür Özel'i bekleyen tehlike

Selvi: Özgür Özel'i bekleyen tehlike
CHP ve AKP arasındaki normalleşme süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan süreç için, "Kelebek ömürlü olmasın" demişti. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Özgür Özel'i bekleyen tehlike" başlıklı yazısında, normalleşme sürecine değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme süreciyle ilgili olarak “Kelebek ömürlü olmasın” uyarısında bulunduğunu anımsatan Selvi, normalleşme sürecinin hasar aldığını söyledi.

Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

Avrupa Birliği sürecine engeller çıkarıldığında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerekirse adına ‘Kopenhag değil, Ankara kriterleri’ deyip yolumuza devam ederiz” demişti.

Normalleşme süreciyle ilgili de benzer bir süreç işliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kelebek ömürlü olmasın” diye uyarmıştı. Tam aksine normalleşme sürecinin kelebek etkisi yapması bekleniyordu.

Hasar aldı

Ama Özgür Özel’in neden olduğu yol kazası, Bahçeli’nin resti nedeniyle normalleşme ağır bir hasara uğradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İade-i ziyaretimizin üzerinden daha iki gün bile geçmeden yapılan ve daha sonra dozu sürekli artırılan çiğlikleri herkes takip ediyor. Karşımızdakilerin ciddi bir hazım problemi yaşadıkları anlaşılıyor” diye tepki göstermişti.

Rafa mı kalktı

Peki bu durumda normalleşme süreci tamamen rafa mı kaldırıldı?

İlk başlardaki heyecanını kaybetti, sınırları daraldı ama tamamen ortadan kalkmadı.

Normalleşme bitmedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Normalleşme benim nezdimde bitmedi. Çünkü normalleşmenin toplumsal bir karşılığı var. Bu toplum kavgadan, gerginlikten bıktı. Bu toplum iktidarla muhalefetin Karagöz-Hacivat gibi kısır kavgaları yıllarca sürdürmesinden bıktı. Bu toplum artık kendi sorunlarının konuşulmasını istiyor” dedi. Özgür Özel işin bam teline dokundu. Bu millet devletin tepesinde kavga istemiyor.

Kıymetini bilmediler

Normalleşme süreciyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cephesinde son durum ne? Erdoğan, parti kurmaylarına “CHP’ye iade-i ziyarette bulunduk. Kıymetini bilmediler. Ama biz normalleşme sürecini devam ettireceğiz” diyor.

Milli meselelerde normalleşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli meselelerde normalleşmeyi istiyor. “Biz günlük tartışmaların dışında tutulması gerektiğine inandığımız; ülkemize, milletimize ve devletin güvenliğine dair konularda bir ortak bakış açısını, bir ortak duyguyu yakalamaya çalışıyoruz. Sivil ve özgürlükçü anayasa, terörle mücadelede ve dış politika gibi milli meselelerde iç cepheyi sağlamlaştırmanın gayreti içindeyiz” sözleri de bunu ortaya koyuyor.

Özgür Özel farkı

Normalleşme sürecinin Özgür Özel açısından ayrı bir önemi var. Kemal Kılıçdaroğlu yıkıcı bir muhalefet yaptı. Özgür Özel, normalleşme siyaseti ile kendine alan açtı. Kılıçdaroğlu’ndan farklı bir çizgi oluşturdu. Böylece Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun önüne geçti. Özgür Özel şimdi bunu terk ederse Kılıçdaroğlu’nun kötü bir kopyası olur. Zaten Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun kıskacı ile karşı karşıya, bir de eski politikalara teslim olursa kendi farkını ortadan kaldırır.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar