Selvi: Ömer Öcalan İmralı'ya gidebilir

Selvi: Ömer Öcalan İmralı'ya gidebilir
Hürriyet yazarı Selvi, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın Abdullah Öcalan'la görüşme talebinde bulunduğunu yazdı. Selvi "Aile adına Ömer Öcalan'ın görüşmesine izin verilebilir" dedi.

TBMM'nin yeni yasama yılının açılış gününde MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin DEM Parti grubuyla tokalaşmasıyla başlayan ve karşılıklı açıklamalarla süren 'yeni bir çözüm süreci mi başlıyor' tartışmaları devam ederken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken bir iddia geldi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Selvi, DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan'ın, 43 aydır avukatları ve ailesi görüştürülmeyen Abdullah Öcalan ile görüşmesine izin verilebileceğini yazdı.

Devlet Bahçeli, partisinin 15 Ekim'deki Meclis grup toplantısında Abdullah Öcalan için "Buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" demişti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bahçeli'ye aynı gün verdiği yanıtta "Sayın Öcalan’ın nasıl bir çağrı yapacağını biz de sizin gibi merak ediyoruz. O zaman tecridi kaldırın, hep beraber görelim" çağrısında bulunmuştu.

"Ömer Öcalan'ın görüşme talebi değerlendiriliyor"

Hürriyet yazarı Selvi, "Yeni bir çözüm süreci gündemde değil" dediği yazısında, çağrının "terörün bitirilmesine" yönelik olduğunu belirtti. Selvi, "Peki bu konuda bir gelişme var mı?" diye sorduğu yazısında Abdullah Öcalan'la uzun süredir görüşme yaptırılmadığını ancak DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı'na, "Yeğen olarak 16.08.2024'te sayın Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmek istiyorum" diye başvuruda bulunduğunu hatırlattı. Selvi yazısında, "Ömer Öcalan'ın görüşme talebi değerlendiriliyor diye kulağıma geldi," diyerek şunları aktardı:

"Henüz izin verilip verilmemesi kararı alınmamış. Ama Ömer Öcalan'ın başvurusu değerlendiriliyor. Avukatların görüşmeyi istismar ettiği düşünülüyor. O nedenle avukatların görüşmesine izin verilmesini beklemiyorum ama aile adına Ömer Öcalan'ın görüşmesine izin verilebilir. Tekrar ifade edeyim. Henüz karar verilmiş değil."

Ömer Öcalan'dan yanıt

Ömer Öcalan ise Abdulkadir Selvi'nin iddiasına dair "Aile olarak rutin başvurularımızı yapıyoruz ve bir geri dönüş olmadı" dedi.

Gazeteci Zübeyde Sarı'nın konuya dair sorusunu yanıtlayan Ömer Öcalan, "Yazıyı henüz okumadım. Aile olarak rutin başvurularımızı yapıyoruz ve bir geri dönüş olmadı. Selvi'nin iddiası hakkında bir bilgim yok" ifadelerini kullandı.

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/omer-ocalan-imraliya-gidebilir-42564138

Kaynak:Alıntı

Öne Çıkanlar