Erdoğan’ın yumuşama açıklamalarına Özel’den yanıt: Kimse muhalefetten yumuşama beklemesin

Erdoğan’ın yumuşama açıklamalarına Özel’den yanıt: Kimse muhalefetten yumuşama beklemesin
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yumuşama açıklamalarına CHP lideri Özel, yanıt verdi. Özel, “Bu süreçte kimse muhalefetten yumuşama beklemesin. Millet bu kadar zorluk içindeyken ne yumuşaması” dedi.

Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Dilini, söylemini, siyaset tarzını düzeltecek olan muhalefettir. Yani yumuşaması gereken, normalleşmesi gereken muhalefettir” açıklamalarına yanıt verdi. Özel, “Bu süreçte kimse muhalefetten yumuşama beklemesin. Millet bu kadar zorluk içindeyken ne yumuşaması. Bu kadar ağır şartlar varken muhalefet mi yumuşayacak? Eğer kendileri yumuşayacaksa, yumuşamasınlar normalleşsinler. Normal demokrasilerde iktidarla hukuka uyarlar” dedi.

Bahçeli ve Erdoğan görüşmesini de değerlendiren Özel, “Normalleşme en çok MHP ve içindeki iki kişiyle temsil edilen bir odağı rahatsız etti. O odaklar MHP'yi belirli bir yere çektiler ve rest çektirdiler” şeklinde konuştu.

"Gelecek ay erken seçim istiyorum"

Özel, CHP’nin erken seçim konusunda istikrarlı olarak aynı değerlendirmeyin yaptığını belirtti. Özel, “Biz 31 Mart seçimlerinde, seçmenlerden oy isterken bunun bir genel seçim olmadığını yerel seçim olduğunu tüm siyasi partilerin seçmenlerinden oy istediğimizi söylemiştik. Seçim gecesi de birinci çıktığımızda aldığımız desteğin farkındayız buna dayanarak da bir erken seçim çağrısı yapmayacağım demiştim. Erken seçimi isterse halk ister demiştim. O günden bugüne bütün anketlerde dört ay üst üste CHP her ay farkı bir puan aşarak birinci parti konumunu muhafaza ediyor. Seçim hemen arkasında her ay erken seçim talebi biraz daha artıyor. Bu sesi duyuyoruz. Şu an itibariyle toplumun yarıya yakının erken seçim talebi var. Talep arttıkça biz bu talebi seslendirmeye devam ederiz. Benim değerlendirmem şudur bence 5 yıl tamamlanmaz. Erken seçimi olası görüyorum. Erken seçim istiyor muyum vallahi gelecek hafta, ay olsun istiyorum. Parti birinci partiyken, bu kadar zor durumdaki insanların umudur CHP olmuşken ben neden erken seçim istemeyeyim?" ifadelerini kullandı.

"Bu kadar ağır şartlar varken muhalefet mi yumuşayacak?"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yumuşama” açıklamalarına yanıt veren Özel, “ Uzun süredir biz normalleşme diyordu, sayın Erdoğan yumuşama diyordu. Dünden itibaren Erdoğan da normalleşme diyor. Bu süreçte kimse muhalefetten yumuşama beklemesin. Millet bu kadar zorluk içindeyken ne yumuşaması. Bu kadar ağır şartlar varken muhalefet mi yumuşayacak? Eğer kendileri yumuşayacaksa, yumuşamasınlar normalleşsinler. Normal demokrasilerde iktidarla hukuka uyarlar. Bir de iktidar ortakları günün her aşamasında birilerini tehdit etmezler, Anayasa Mahkemesini kapatacağız demezler. Bir cinayetin ortaya çıkmasının üzerine sis perdesi örtemeye çalışmazlar. Biz sert muhalefete devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ Bizim 22 yılın sonunda AKP ile yürüyecek yolumuz olamaz”

Erdoğan ve Bahçeli görüşmesini değerlendiren Özel, Normalleşme en çok MHP ve içindeki iki kişiyle temsil edilen bir odağı rahatsız etti. O odaklar MHP'yi belirli bir yere çektiler ve rest çektirdiler. Dediler ki; CHP ile yürüyün. Bizim 22 yılın sonunda AKP ile yürüyecek yolumuz olamaz. Dün Sayın Erdoğan da dedi: Muhalefet ile ittifak olmaz. İktidar iktidarlığını, muhalefet muhalefetliğini yapacak. Bu şartları dayatan MHP’nin çok arzuladığı o gerginlik siyasetini de bu ülke hak etmiyor, o oyunlara gelmeyiz. İstedikleri kadar tehdit etsiler sakinliğimizi koruruz, diyeceğimizi söyleriz. Sözden bir kelime geri, durduğumuz yerden bir adım geri durmayız. Sayın Erdoğan’ın bazı kelimelerini acaba bunu MHP’ye mi diyor diye bir okuyun" dedi.

Öne Çıkanlar