Özgür Özel’den Hakkari açıklaması: Kayyım anlayışının karşısındayız

Özgür Özel’den Hakkari açıklaması: Kayyım anlayışının karşısındayız
Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına gelen tepkiler devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özel, “Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız” diyerek duruma tepki gösterdi.

Hakkari’nin DEM’li Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alınmasının ardından görevinden alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Akış'ın terör örgütü adını kullanarak sözde sorgulamalar yaptığı, terörist cenazelerini organize ettiği ve PKK adını kullanarak esnafı tehdit ettiği' iddia edildi.

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına gelen tepkiler devam ediyor. Son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sadık’ın görevden alınarak yerine kayyım atanmasına sosyal medya hesabından “Hakkari halkının iradesini yok saymaktır” diyerek tepki gösterdi.

Özel’in paylaşımı şu şekilde;

Hakkari Belediyesi'ne sabah saatlerinde bir operasyon yapılarak, Belediye Başkanının gözaltına alınmasını ve 10 yıl önce başlamış ve halen süren bir davası gerekçe gösterilerek kayyım atanmış olmasını reddediyoruz.

Yaşananlar, henüz 2 ay önce tecelli etmiş Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir.

Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!

Öne Çıkanlar