Özel’den, Kılıçdaroğlu’na yanıt: Biz birinci parti olduk, o olamadı, Kılıçdaroğlu olsaydı o da öyle yapardı

Özel’den, Kılıçdaroğlu’na yanıt: Biz birinci parti olduk, o olamadı, Kılıçdaroğlu olsaydı o da öyle yapardı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt vererek, “31 Mart'ta ben birinci parti oldum, bu nedenle ben adım attım dedim. Kemal bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi, çok çalıştık ama olmadı” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Adalar İlçe Başkanlığı ve Adalar Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Özel, Kılıçdaroğlu'nun "sarayda oturanla el sıkışmam, mücadele ederim" sözlerine de yanıt verdi.

Özel, Kılıdçaroğlu'nun sözlerine karşın "31 Mart'ta ben birinci parti oldum, bu nedenle ben adım ettim dedim. Kemal bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi, çok çalıştık ama olmadı. Erdoğan gibi birinci parti olup ikinci parti olanların elini sıkmayanlardan olmadık" ifadelerini kullandı.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Adalar'daki toplu taşıma krizi

Biraz önce Ada’nın dört temsilcisiyle geldiler yukarıda konuştuk. Ada’nın istemediği hiçbir şeyin yapılmayacağını söyledik. Bugünkü yoğunluk ortadan kalkana kadar beğenmediğiniz boyuttaki araçlar, yaya yolu azaldıkça çekilecek.

Özel konuşmasının bir vatandaş tarafından bölünmesine de tepki göstererek "Bana saygı gösterin ben size saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşmasında deva eden Özel, “Yukarıya dört temsilci yolladınız. Biz de onlarla konuştuk. Müsaade ederesiniz ben açıklamamı yapayım. Ben sizin tepki göstermenizi son derece anlayışlı buluyorum. Basın mensupları yukarıda soru cevabı ‘burada yapalım’ dedim. Hayır aşağıda yapacağım dedim. Çünkü sizin de görünür olmanız önemli. Ben şu an buradan arabaya binip gidebilirim, gitmedim geldim ki burada bu hak kullanılsın, siz görünür olun. Görünür olmanızı istiyoruz.. Başkaları gibi arka kapıdan arabaya binip gidebiliriz. Burada bir takım suç duyuruları olmuş. Bu suç duyurularını tamamen feragat edilmesinin de talimatını verdik. Bana da sorarsanız, bu tür bir araç Ada’da doğru değil. Daha ufak, daha düzgün bir şey. Çalışıyor arkadaşlar. Önümüzdeki süreçte olacak” dedi.

Gazetecilerin sorularını cevapladı

(Erdoğan’ın CHP'li belediyelerin SGK borçlarını ödemesi gerektiğini ifaden açıklamalarına yanıt veren Özgür Özel, "Sayın Erdoğan, hangi AK Partili belediye Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcunu ödemiş söylesin. Ellerinden aldığımız neredeyse bütün belediyeler en az 5 yıl hiç borç ödememişler. Şimdi SGK’ya yatırılacak parayla AK Partili belediye zamanında kendisine hizmet yapacak sonra onun SGK’ya ödemeyip kendisine kullandığı parayı bugün biz kullanacağız AK Partililer için. Millet zaten bu zihniyetten yıldığı için 412 belediyeyi bize verdi. Böyle çifte standart olur mu? Hangi AK Partili belediye bugüne kadar SGK borcunu ödemiş? Şimdi diyor ki belediyelerin alacaklarını parsandan keseceğim. Bu belediyeleri hizmet hale getirmez hale getirip efendim CHP belediyesi bu diye göstermeye çalışıyor. Bunlar ucuz oyunlar. O bunu yapsın biz iktidara gelmeyelim diye belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışıyor. Çöpleri kendi ellerimizle toplar yine de onun şantajına boyun eğmeyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu’na yanıt

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerini üstüme alınmıyorum. Türkiye'nin kutuplaşmasından birinci parti sorumludur. 31 Mart'ta ben birinci parti oldum, bu nedenle ben adım ettim dedim. Kemal bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi, çok çalıştık ama olmadı. Erdoğan gibi birinci parti olup ikinci parti olanların elini sıkmayanlardan olmadık."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar