MHP’nin Sinan Ateş davasına katılımı reddedildi: MHP’li Feti Yıldız’dan tepki geldi

MHP’nin Sinan Ateş davasına katılımı reddedildi: MHP’li Feti Yıldız’dan tepki geldi
Sinan Ateş davasına MHP’nin katılım talebinin mahkeme heyeti tarafından reddedilmesine MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız tepki gösterdi. Yıldız, “Hiç kuşkusuz buna Milliyetçi Hareket Partisi müsaade etmeyecek” dedi.

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bugün sanıklar ilk defa hakim karşısına çıktı.

Davaya MHP’nin iki avukatının katılma talebi “ zarar gören” olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise MHP’nin katılım talebinin reddedilmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yıldız , mahkemenin kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu savunarak “Hiç kuşkusuz buna Milliyetçi Hareket Partisi müsaade etmeyecek, tarihi kimliğini, gerçeğini, kendi şahsında milletinin ve devletinin haklarını hukuk içinde koruyacaktır” dedi.

Yıldız’ın paylaşımı şu şekilde;

CMK 237. Maddesindeki düzenlemeye göre ;

“Suçtan zarar gören” gerçek ve tüzel kişiler İlk derece mahkemesindeki kavuşturma evresinin her aşamasında, hüküm verilinceye kadar kamu davasına katılabilirler.

Ankara 32.Ağır Ceza Mahkemesinin Milliyetçi Hareket Partisi’nin davaya katılma talebini reddetmesi usul ve yasaya aykırıdır.

Özellikle son aylarda Milliyetçi Hareket Partisi’ne aleni bir saldırı söz konusudur.

Bu saldırılar aslında Türk milletine, onun iradesine ve milyonlarca kişinin

demokratik tercihine yapılan bir saldırıdır. Hiç kuşkusuz buna Milliyetçi Hareket Partisi müsaade etmeyecek, tarihi kimliğini, gerçeğini, kendi şahsında milletinin ve devletinin haklarını hukuk içinde koruyacaktır..

Kaynak:Haber Merkezi