'Mevsimlik tarım işçileri tatil yapıyor' demişti: AKP Urfa İl Başkanı görevden alındı

'Mevsimlik tarım işçileri tatil yapıyor' demişti: AKP Urfa İl Başkanı görevden alındı
"Mevsimlik tarım işçileri tatil yapıyor" sözleri nedeniyle tepkilerin odağı haline gelen AKP Urfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun görevden alındı.

Uzun yıllardır kalesi konumundaki Şanlıurfa'yı yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'ne kaptıran AKP'de fatura Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'na kesildi.

Delioğlu, AKP Genel Merkezi'nin kararı sonrası görevden alındı.

Delioğlu'nun yerine kongreye kadar AKP İl Başkanvekili Ali Acar'ın atandığı belirtildi.

Delioğlu'ndan ilk açıklama

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali İhsan Delioğlu, "Bir yılı aşkın bir süredir üstlendiğim AK Parti İl Başkanlığı görevimden uzun zamandan beridir affımı istemiştim. Bugün itibariyle bu talebimi yineledim. Takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizindir" dedi.

"Mevsimlik işçilerinin şartları için 'tatil' demişti

Ali İhsan Delioğlu'nun seçim öncesi açıklamaları büyük tartışma yaratmıştı. AKP Urfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun 4 Mart'ta yerel bir televizyon kanalında Mevsimlik tarım işçilerinin problemi buradan oraya çalışmaya gitmek değil, gittikleri yerde şartların biraz zor olması .Yoksa bunların çoğu bu şekilde yaşamaya artık bir yaşam biçimi olarak hatta kendilerine tatil olarak görenler var" demişti.

Öne Çıkanlar