Kurban satış noktalarını gezen Ömer Fethi Gürer besicilere kulak verdi: Yarım ekmek arası ve benim kurbanlığın kilosu 200 lira!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ziyaret ettiği kurban satışı pazarında besicilik yapan vatandaşları dinledi. Kurban Bayramı'nın 2'nci gününde de satışların düşük olduğu, sorunlu bir süreç yaşandığı belirtildi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ziyaret ettiği kurban satışı yapan besici, satışlarının geçen yıla göre düştüğünü söyledi. Gürer de ''Kurban Bayramı'nın 2'nci günü; Vatandaşın geliri daralınca gelip kurban almakta sorun yaşadı. 1 yıl boyunca hayvanlarını besleyip satışa gelenler ise bu durumdan memnun değil.'' dedi.

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde de kurban satışlarını ve besicilerin yaşadıkları sorunları dinledi.

''Yarım ekmek arası 200 lira, benim kurbanlığın kilosu da 200 lira''

''Yalvarmayla hayvanımızı satamıyoruz'' diyen besici Cumali Eroğul şöyle konuştu: ''Yarım ekmek arası 200 lira benim kurbanlığın kilosu da 200 lira, yem fiyatına göre para kazanmıyoruz. Yalvarmayla hayvanımızı satamıyoruz. Kasapta kilosu 600 lira biz 200 liraya satamıyoruz. Bu işi yapmayın diyorlarsa yapmayalım. Bir yıl bekledik malımızı alan yok. Vatandaşta para yok. Yeminle söylüyorum. Daha kurbanlık yapmayacak. Köyünde sürü kalmadı''

''Böylesine sorunlu bir süreç''

Besicilerden duydukları üzerine yaşanan durumu değerlendiren CHP Niğde Milletvekili Gürer şöyle konuştu:

''Hayvancılık yapan dertli kurbanlık gelip almaya çalışan geliri düşük vatandaş dertli. Kurban Bayramı'nda yüzler gülmüyor. Geçmişte bayram geliyor diye herkes sevinirdi ama bugün besici yetiştirdiği hayvanı satamıyor. Vatandaşta dar gelirli olduğu için gelip kurban alamıyor. Böylesine sorunlu bir süreç yaşıyoruz.''

Öne Çıkanlar