İstanbul 13. Ağır Ceza, AYM kararına direniyor: 'Heyet yine dosyayı bırakıp adliyeden kaçtı, yarın yine geleceğiz'

İstanbul 13. Ağır Ceza, AYM kararına direniyor: 'Heyet yine dosyayı bırakıp adliyeden kaçtı, yarın yine geleceğiz'
AYM'Nin hak ihlali kararını üzerinden 6 gün geçti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise AYM kararını hala işleme almadı. Avukatlar adliye içeresinde nöbete başlarken TİP Genel Başkanı Erkan da nöbete destek olmak için adliyeye...

AYM'Nin hak ihlali kararını üzerinden 6 gün geçti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise AYM kararını hala işleme almadı. Avukatlar adliye içeresinde nöbete başlarken TİP Genel Başkanı Erkan da nöbete destek olmak için adliyeye geldi. Akşam saatlerinde açıklama yapan TİP milletvekili Seda Kadıgil, "Heyet yine dosyayı bırakıp adliyeden kaçtı. Biz de çıktık. Yarın yine geleceğiz" açıklaması yaptı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararının üzerinden 6 gün geçti. Ancak Atalay hakkında hüküm açıklayan ve AYM’nin kararını işleme alacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi konu hakkında görüş bildirmedi.

Atalay ve arkadaşları ise yaklaşık bir haftadır kararın işletilmesini bekliyor. ÇHD ve ÖHD üyesi avukatlar İstanbul’da bulunan Çağlayan Adliyesi önünde mesai saatleri süresince Adalet Nöbeti tutma kararı aldı.

Mahkeme direniyor

Mahkeme heyetinin karara ilişkin dosyayı bir türlü gündemine almaması tartışmalara neden olmaya devam ediyor. Bugün de heyetin 17/25 Aralık davasını gördüğü ve duruşma sonrası AYM’nin kararına ilişkin görüş belirteceği belirtiliyordu.

Can Atalay için avukatlar ise adliyede nöbet tuttu.

TİP'li Sera Kadıgil'den çağrı

Adalet Nöbetine destek veren TİP'li vekiller 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin önüne geldi. Burada özel güvenlikler tarfından engellenen TİP Milletvekili Sera Kadıgil sosyal medya hesabından çağrı yaparak "Bu ülkede Anayasaya saygı duyan herkesi, avukatları Çağlayan Adliyesi’ne çağırıyorum. Adalet nöbetine destek verin" dedi.

Güvenlik görevlileri, kalem koridorunun başında beklerken, avukatların ve vekillerin içeri girmesine izin vermedi.

Nöbet devam etti

TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Çağlayan Adliyesi’ndeki nöbet eylemine destek olmak için adliye önüne geldi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Baş açıklama yaparken polisin kamera ile açıklamayı çekmesine tepki gösterdi. Baş polise “zaten canlı yayında konuşuyorum gizli bir şey mi söylüyorum neyi çekiyorsun” dedi.

Erkan Baş burada yaptığı açıklamada karar çıkana kadar adliyeden ayrılmayacaklarını söyledi.

Akşam saatlerinde açıklama yapan Sera Kadıgil, "Heyet yine dosyayı bırakıp adliyeden kaçtı. Biz de çıktık. Yarın yine geleceğiz, sonra yine geleceğiz, yine geleceğiz, yine geleceğiz! Bir yerel mahkeme AYM kararını yok sayamaz! Bu suçtur, suç! Elinizi kolunuzu sallaya sallaya Anayasa’yı ayaklar altına almanızı seyretmeyeceğiz! Destek olan herkese teşekkür ederiz. Yarın yine Çağlayan Adliyesinde görüşmek üzere!" açıklaması yaptı.

Neler olmuştu?

Tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması için partisi TİP’in Genel Başkanı Erkan Baş, Atalay’ın vekil seçildiği Hatay’dan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirerek Atalay’ın serbest bırakılmasını talep etti.

Ancak kararın ulaştığı tarihlere denk gelen yürüyüşün sonunda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi bir karara varamadı.

Üstelik AYM kararının mahkemeye ulaşmasından sonra bir dizi gariplikler de yaşandı.

Gazeteci Canan Coşkun "Cevaplanması gereken sorular var" diyerek karar mahkemeye ulaşınca hakimin adliyeden çıkmasını sonra geri dönüp tekrar çıkmasını gündeme getirdi.

TIKLAYINIZ: AYM'NİN ATALAY KARARI SONRASI ADLİYEDE YAŞANANLAR

Öne Çıkanlar