İmamoğlu'ndan Yavaş ve Tugay'a tebrik mesajı

İmamoğlu'ndan Yavaş ve Tugay'a tebrik mesajı
TBB Başkanı seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçilen Mansur Yavaş’ı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı seçilen Cemil Tugay'ı tebrik etti.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısında yapılan oylamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu en fazla oyu alarak başkan seçildi.

Yapılan seçimlerde Ekrem İmamoğlu 515 oy alırken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 250 oy aldı. TBB’nin Başkan Vekili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise ikinci Başkan Vekili olma hakkı kazandı.

İmamoğlu, "Yerel yönetimlerimiz için yeni bir dönem başlıyor. Değerli arkadaşlarım, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçilen Mansur Yavaş’ı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı seçilen Cemil Tugay’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullanarak Yavaş ve Tugay'ı tebrik etti.

Mansur Yavaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e fark atarak Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak seçildi.

ekran-goruntusu-2024-06-08-160121.png

Öne Çıkanlar