İmamoğlu'nda 2 yıl 7 ay ceza veren hakim Erdoğan'a yönelik küfre 11 ay ceza vermiş

İmamoğlu'nda 2 yıl 7 ay ceza veren hakim Erdoğan'a yönelik küfre 11 ay ceza vermiş
Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı 'ahmak davası'nı değerlendirdi. Saymaz, hakimin verdiği 2 yıl 7 ay hapis cezasının orantısız olduğunu belirterek aynı hakimin Erdoğan'a yönelik edilen küfre 11 ay ceza verdiğini belirtti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında, Hakim Mehdi Komşul'un İmamoğlu'na "ahmak" ifadesinden dolayı verdiği 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasının orantısız olduğunu savundu. Saymaz, Komşul'un daha önce baktığı hakaret davalarında çok daha ağır ifadeler için daha hafif cezalar verdiğini örneklerle anlattı:

Erdoğan'a Küfre 11 Ay 10 Gün: Bir kişinin AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik ağır küfürlerine rağmen, Komşul'un sadece "1 yıl 11 ay 10 gün" hapis cezası verdiğini belirtti.

"O... Ç..." İfadesine Para Cezası

Bir polis memuruna ve hemşireye edilen ağır hakaretlerde de Komşul'un cezaları para cezasına çevirdiğini ifade etti. Saymaz, "Komşul, 442 gün adlî para cezasına hükmetti. Sonra bu cezayı 8 bin 840 TL’ye çevirip 20 taksitte ödenmesine karar verdi." diye yazdı.

Saymaz, bu örneklerle İmamoğlu'na uygulanan cezanın istisnai derecede ağır olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Allah aşkına, hangisi daha ağırdır? Ahmak mı? 'Ananızı s…' mi? Ahmak mı? 'Hepinizin a… k…' mı?"

Ayrıca, hakaret suçlarında daha özgürlükçü bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini savunarak, "Hakaret suçlarında özgürlükçü davranılmalı. Siyasetçiler ve kamu görevlileri toleranslı olmalı. Hakaret cezaya değil, tazminat davasına konu edilmeli." dedi.

Kaynak:Alıntı

Öne Çıkanlar