Erdoğan'dan erken seçim çağrılarına yanıt: Türkiye'nin önünde seçimsiz 3 buçuk yıl vardır

Erdoğan'dan erken seçim çağrılarına yanıt: Türkiye'nin önünde seçimsiz 3 buçuk yıl vardır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin erken seçim çağrılarına yanıt verdi. Erdoğan ‘havanda su dövme’ benzetmesi yaparken "Türkiye’nin önünde seçimsiz 3 buçuk yıl vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi toplantısında açıklamalarda bulundu. Toplantı 8 yıl sonra Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yapılırken ilk kez yapılan toplantıda açılış konuşmasını da Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

'Reform paketlerini devreye alacağız'

Ülkemiz bugün uluslararası doğrudan yatırımların yöneldiği öncü destinasyonlardan biri haline geldi. Bundan sonra da ortak akılla sorunlarımıza çözüm bulacak, yeni reform paketlerini devreye alacağız. Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda yatırım yüzyılı yapmaya kararlıyız.

'Satın alma gücümüz 11'inci sırada'

Son 21 yılda yıllık ortalama yüzde 5,4'lük büyüme kaydederek satın alma gücü paritesine göre 11. sıraya yükseldik. 2002'de 36 milyar dolar ihracatla dünya ticaretinden binde 5 pay alırken bugün 256 milyar dolara ulaşan ihracatımızla payımızı yüzde 1'in üzerine çıkardık. Son 15 yılda Türkiye'de gerçekleştirilen ihracatın yaklaşık yüzde 31'ini uluslararası sermayeli şirketler yaptı.

'Enflasyon kontrol altında'

Cari açığımızın düştüğü, rezervlerin arttığı, risk göstergelerinin iyileştiği, enflasyonun kontrol altına alındığı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Son dönemde açıklanan büyüme, istihdam, dış ticaret ve enflasyon verileri (Orta Vadeli) programın çalıştığını ortaya koyuyor. Özel sektör istihdamında uluslararası yatırımcıların payı yüzde 8,8'e çıktı.

‘İç çekişmeleri perdeleme çabası’

Muhalefet partilerinin erken seçim çağrılarına da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm planlarımızı 2028'e yapıyoruz. Muhalefetin kendi iç çekişmelerini perdelemek amacıyla gündeme getirdiği seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Milletin bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Türkiye'nin önünde seçimsiz 3,5 yıl vardır. Bunun dışındaki her gündem sahtedir, sanaldır. Sizin de gelecek planlarınızı buna göre yapmanızda fayda olduğuna inanıyorum."

'13 ülkeden şirketler katılıyor'

Dolmabahçe'deki toplantıya 13 ülkeden enerji, otomotiv, teknoloji, varlık yönetimi, finansal hizmetler, ulaşım ve telekomünikasyon sektörlerinden şirketler katılıyor.

Toplantı kapsamında uluslararası yatırımcılar, Türkiye'deki yatırım ortamına yönelik değerlendirmelerini paylaşacaklar. Toplantı sonucunda yatırımcı şirketlerle istişare ederek hazırlanacak bir sonuç bildirgesinin de açıklanması bekleniyor. Önceki yıllarda düzenlenen Yatırım Danışma Konseyi toplantılarında olduğu gibi bu toplantı sonrasında da sonuç bildirgesinin katılımcı şirket temsilcilerinden biri tarafından kamuoyuna açıklanması planlanıyor."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar