MHP'nin hedefindeki başlıklar: Nikahsız birliktelikler, cinsiyet vurgulu aile tanımı, sanal ilişki uygulamaları

MHP'nin hedefindeki başlıklar: Nikahsız birliktelikler, cinsiyet vurgulu aile tanımı, sanal ilişki uygulamaları
MHP, 'Aile Kurumu Çalıştayı' sonuç raporunu açıkladı. Raporda; nikahsız birliktelikler, ilişkilere zemin hazırlayan sanal uygulamalar ve film-dizi sektörü hedef alınırken, Anayasa'da aile tanımına "kadın-erkek" ibaresinin eklenmesi talep edildi.

Ankara'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla düzenlenen 'Aile Kurumu Çalıştayı'nın sonuç raporunu açıkladı.

Raporu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul kamuoyuyla paylaştı.

'Nikahsız birliktelikleri' hedef alan çalışmada ilişkilere zemin hazırlayan uygulamaların kısıtlanmasından, evliliğe özendiren filmlerin yapılması gerektiğine, Anayasa'da aile tanımına kadın-erkek ibarelerinin eklenmesi gerektiğine dair kadar birçok madde var.

Ailelere 'doğan çocuğun cinsiyetine uygun eğitim' önerisi

Yurdakul'un aile kurumunu tehdit edildiğini belirttiği küresel risklerin varolduğuna işaret ederek, şunları paylaştı:

“Aile tanımının güncellenmesi gerekiyor. Anayasa'daki aile tanımına ise 'kadın' ve 'erkek' ibaresinin eklenmesi uygun olacaktır. Bununla birlikte dijital platformlarda yayınlanan film ile dizilerin denetim ve kontrolünün yapılması uygun olacaktır. Anne ve babalara ise çocuklarının doğuştan sahip olduğu cinsiyete uygun olarak, sağlıklı cinsel kimlik geliştirmesi için eğitim programları sağlanmalı. Bununla birlikte ebeveyn ve çocuklara yönelik devletin sunduğu mevcut uygulamaların tanıtımının yapılması ve ebeveynlere yönelik farkındalık çalışmalarının başlaması gerekiyor. Buradaki en önemli önerimiz, Anayasa'daki aile tanımına kadın ve erkek ibaresinin eklenmesidir.”

'Nikahsız birliktelikler' hedefte

Nikahsız birliktelikleri özendirici filmler yerine evliliğe özendirecek içeriklerin üretilmesi gerektiğini belirten Yurdakul şöyle devam etti:

"Nikahsız birliktelikleri özendirici dizi ve filmlerin yerine, aksine sağlıklı evliliğin faydalarını yansıtan dizi, film ve belgesellerin ortaya konulması, özellikle rol model olarak sunulan aktörlerin niteliklerine ilişkin araştırma yapılmasının teşvik edilmesi, evlilik bağının getirmiş olduğu hukuki güvenceler ve nikahsız birlikteliğin dezavantajlarının konu edildiği seminerlerin Türk halkına verilmesi gerekiyor."

‘Platformlarda kısıtlamalara gidilmeli’

Yurdakul, günümüzdeki en önemli sorunlarından birini de sanal ilişkiler olarak gördü:

“Bu sanal ilişkiler için önerilerimiz ise özellikle sanal ilişkilere zemin hazırlayan platformların kullanımının kısıtlanması, gerekirse de erişimlerinin engellenmesi, davranışsal bağımlılık tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin yaygınlaştırılması, özellikle aile bireylerinin internet kullanım kurallarını baştan koyması ve denetlemesi ve çevrim içi faaliyetler yerine yüz yüze modellerin önerilmesi ve teşvik edilmesi bir diğer önerimiz.”

Kaynak:DHA, Haber Merkezi

Öne Çıkanlar