Erdoğan, muhalefeti Atatürk üzerinden hedef aldı: Savarona yatına sahip çıkan yine biz olduk

Erdoğan, muhalefeti Atatürk üzerinden hedef aldı: Savarona yatına sahip çıkan yine biz olduk
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Yıldız Sarayı açılışında konuştu. Erdoğan, muhalefeti Atatürk üzerinden hedef alarak, “Atatürk konusunda mangalda kül bırakmayanların, çürümeye terk ettiği Savarona yatına sahip çıkan yine biz olduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyon, peyzaj ve iyileştirme çalışmaları tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında muhalefeti Atatürk üzerinden hedef alarak, Atatürk konusunda mangalda kül bırakmayanların, çürümeye terk ettiği Savarona yatına sahip çıkan yine biz olduk” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde;

Yıllarca örselenmiş ihmallerin kurbanı olmuş bu eseri 6 yıllık özverili bir çalışmayla restore eden Milli Saraylar Başkanlığı'na en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbul'un tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin artacağına inanıyorum.

Burası asla sıradan bir eser sıradan bir yapı değildir. 200 yıllık tarihi ile Yıldız Sarayı Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanıklık etmiştir. Bir hazine değerindeki eserlerinin kıymetini çok iyi bilmeyen bir milletiz

Yıldız Saray’ının yeniden ihsasıyla İstanbul’un tarihi, kültürel ve turistlik cazibesinin artacağına inanıyorum.

Atatürk konusunda mangalda kül bırakmayanların, çürümeye terk ettiği Savarona yatına sahip çıkan yine biz olduk. Aynı durum pek çok yapı ve obje için de geçerlidir. Birileri Cumhuriyet’in arkasına saklanıp Osmanlı karşıtlığı yaparken biz hiçbir zaman ayrım gözetmenden tarihimizin bütün dönemlerini kucakladık.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar