Erdoğan’dan, Kılıçdaroğlu’na: İşaret diliyle konuşmayı bıraksın her şeyi itiraf etsin

Erdoğan’dan, Kılıçdaroğlu’na: İşaret diliyle konuşmayı bıraksın her şeyi itiraf etsin
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştirerek, "İşaret diliyle konuşmayı bıraksın her şeyi itiraf etsin" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasına ekonomik ve siyasi mesajlar vererek başlayan Erdoğan, Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı sonrasında hükümetin 1 yıllık karnesini kamuoyuyla paylaşacaklarını aktardı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına değinen Erdoğan, "Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayının üzerindeki şüpheleri temizlemesi önemli. İmalarla konuşmayı bırakıp açık açık ifade etsin. O hançerin 14-28 Mayıs seçimlerinde milletimizin sırtına saplanmasına izin vermedik" dedi.

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katlima tepki gösteren Erdoğan, ABD ve Avrupa ülkelerinin de bu suça ortak olduğunu söyledi. Erdoğan, "Ey Amerikan devleti bu kan senin eline de bulaşmıştır. Sen de bu soykırımdan en az İsrail kadar sorumlusun. Ey Avrupa başkanları bu barbarlığa siz de ortak oldunuz, çünkü sustunuz" ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerini de eleştiren Erdoğan, "Buradan İslam dünyasına bir çift sözüm var. Daha neyi bekliyorsunuz?" diye konuştu.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na gönderme: Her şeyi açık açık itiraf etsin

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Dün 28 Mayıs 2023 seçimlerinin de birinci yıl dönümüydü. Milletimizin tercihine mazhar olarak tekrar görevi üstlendik.Sağda solda vatan, millet, ahlak edebiyatı yapanların koltuk uğruna üç kuruşluk siyasi çıkakları uğruna, savundukları tüm değerleri nasıl kolayca sattıklarını hep beraber ibretle takip ediyoruz. Ortaya dökülenler, buzdağının görünen kısmıdır. Asıl büyük skandallar, kirli ve sinsi pazarlıklar suyun altında saklıdır. Karanlık noktaları aydınlatacak olanlar öncelikle dönemin aktörleridir. Altılı koalisyon masasının, Cumhurbaşkanı adayının hazır bolca da vakti varken üzerindeki şüphe bulutlarını temizlemesi önemlidir. Türk siyasetini zehirlemek, Türkiye’ye; nakit, vakit ve enerji kaybettirecek gereksiz tartışmaların içine ülkemizi sürüklemek yerine çıksın, milletin zihnindeki soru işaretlerini gidersin. İşaret dili ve imalarla konuşmayı bıraksın. Her şeyi açık açık itiraf etsin. Biz kim kimi hançerledi meselesi ile ilgilenmedik ama o zehirli hançerin milletin sırtına saplanmasına izin vermedik

“Dünya, Netanyahu denilen bir manyağın barbarlığını izliyor”

Refah'taki görüntülere can dayanmıyor. Refah'a saldırılarla daha kanlı safhaya girildi. İçinizde insanlıktan kırıntı kalmadı mı? 15 bin masum çocuktan ne istediniz. Dünya bir hastanın, manyağın, bir psikopatın, Netanyahu denilen bir manyağın barbarlığını izliyor. Ey Amerikan devleti bu kan senin eline de bulaşmıştır. Bu soykırımdan en az onlar kadar siz de sorumlusunuz. Çünkü sustunuz. Gazze'de insanlık ölürken Avrupa'da demokrasi ölüyor, ifade özgürlüğü ve çocuk hakları da ölüyor

İslam dünyasına çağrı

Buradan İslam dünyasına bir çift sözüm var. Daha neyi bekliyorsunuz? Bebeklerin boynu koparılıyor çadırlarda insanlar yakılıyor. Ne zaman bir araya geleceksiniz? İslam alemi ne zaman Filistinli kardeşlerimin hukukunu onurunu koruyacak? Vallahi Allah bunun hesabını soracak. Tepkisiz kalana Allah bunun hesabını sorar. Bu barbarlık Gazze ile sınırlı mı sanıyorsunuz. Asla ve asla kan içmeye doymayacaklar. Bunlar sadece Gazze için değil bütün insanlık için tehdittir.

İsrail, uluslararası hukukun kontrolüne girmeden hiçbir devlet güvende değildir. Buna Türkiye de dahildir. Netanyahu ve cinayet şebekesi tamamen kontrolden çıkmadan bu soykırım insanlığın ittifakıyla artık derhal durdurulmalı.

Erdoğan’dan sahipsiz köpek hayvanlarıyla ilgili açıklama

Milletimizin can güvenliğini çok yakından ilgilendiren, sahipsiz köpek sorununa da işte bu zaviyeden bakıyoruz. Türkiye’de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu tahmin ediliyor. Resmi rakam 2 milyon. Bu konuda sağlıklı sayım yapılmadığı için sayının 2 katı olduğu tahmin ediliyor.

Bir defa şunu çok açık ve net kabul etmek lazım. Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan başı boş köpek sorunumuz var. O kadar ki maalesef bazı ülkeler, Türkiye’ye gelecek turist vatandaşlarını kuduz ve sahipsiz köpekler için uyarmaya başladı. Kuduz riski açısından Türkiye, Afrika ve Asya ülkeleriyle aynı kategoride yer alıyor. Kuduz tehdidi de aynı oranda büyüyor. Bu sorunu köklü şekilde çözüme kavuşturmamız şart.

Toplumun çok büyük bir kesimi, bu meselenin bir an önce çözülmesini istemektedir. Bu talebe, kayıtsız kalmamamız düşünülemez. Burada şu hussun altını özelikle çiziyorum. Mevzuatta yapacağımız değişiklikle biz sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini amaçlıyoruz. Hazırlıkları devam eden kanun teklifiyle, köpek bakım evi olmayan yerlerde, hemen bakım evleri kurulacak, sahipsiz hayvanlar bu bakım evlerinde tutulacak. Sahiplenebilen hayvanlar aşılanacak, cip takılıp sahibine teslim edilecek.

Öne Çıkanlar