Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan 'çözüm süreci' açıklaması: Yeni bir süreç olmaz, olamaz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan 'çözüm süreci' açıklaması: Yeni bir süreç olmaz, olamaz
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 'çözüm süreci' tartışmalarına ilişkin konuştu. Uçum, "Türkiye’de ne önceki uygulamaya benzer ne de yeni versiyonla bir çözüm süreci olmaz, olamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'lilerle tokalaşması ve karşılıklı açıklamalarla gündeme gelen "çözüm süreci" tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uçum, Türkiye'de ne önceki uygulamaya benzer ne de yeni versiyonlu bir çözüm süreci olamayacağını belirterek, devletin deneyip tam sonuç alamadığı yöntemleri bir daha denemeyeceğini söyledi.

Mehmet Uçum, sosyal medya hesabından "Yeni süreç tartışması" başlığıyla yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Çözüm süreci' iddiası saçmadır"

"Yumuşama, normalleşme, tokalaşma hangi tutum ve dil referans verilirse verilsin Türkiye’de ne önceki uygulamaya benzer ne de yeni versiyonla bir çözüm süreci olmaz, olamaz. O süreçler geçmişte kaldı, tarihe mal oldu. Siyonizmin saldırganlığı sebebiyle bir “çözüm süreci” başlatılıyor iddiası son derece saçmadır ve Türkiye’nin gücünün farkında olmamaktır. Konuyu hiç bir zaman böyle manasız bir bağlamda ele almamak gerekir.

"Terör Türkiye içinde neredeyse tamamen tasfiye edildi"

Devlet deneyip tam sonuç alamadığı yol ve yöntemleri bir daha denemez. Devlet başka etkili yol ve yöntemler bulur. O da 15 Temmuzdan sonra uygulanan güçlü ve etkili siyasi ve askeri stratejilerdir. Bunların yumuşatılması veya bunlardan vazgeçilmesi söz konusu olmaz. Terör Türkiye içinde neredeyse tamamen tasfiye edildi. Sınır ötesi güvenlik bölgeleriyle birlikte ise tümden tasfiye edilecek bir sürece girildi. Kimse bu sürece engel olamaz.

"Erdoğan’a yeniden adaylık imkanı açmakla ilgisi yok"

Ama bu durum siyasette özellikle Mecliste yapıcı bir dil geliştirme ve herkesle diyalog kurma yaklaşımlarını dışlamaz. Çünkü TBMM diyalog ve ortak dil geliştirmek konusunda halkın görev verdiği en yüksek devlet erkidir. Bu görevi Meclisteki her partinin her aktörün yerine getirmesi beklenir.

Bu tip girişimlerin kesinlikle TBMM’de 360 milletvekiliyle seçimlerin yenilenmesi kararı alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeniden adaylık imkanı açmakla ilgisi yoktur. Ayrıca yeni anayasa yoluyla Cumhurbaşkanı Erdoğanı’ın adaylığının önünü açmakla da ilgisi yoktur.

Gerçekliğe aykırı yorumlarla, hayali kurgularla yapılan değerlendirmeler tamamen asılsızdır.

"Bahçeli, DEM'e seçenek sunmaktadır"

"Demokratik siyaset için diyalog ve iş birliği"

Bunun yolu da şu olabilir: Terörü son noktasına kadar yok edecek mücadeleyi aynen sürdürmek ama Türkiye’nin bütünlüğünü, birliğini ve demokrasisini güçlendirecek demokratik siyaseti en kapsamlı hale getirecek şekilde diyalog ve işbirliğini hayata geçirmek. Bu da mümkündür.

Kimse bu çerçevenin dışında başka bir şey ummasın, başka bir şey beklemesin."

Öne Çıkanlar