CHP’li Gürer’den televizyon tepkisi: İlk defa bir komisyon kapalı gruba dönüştü

Sokak hayvanlarına “ötanazi” yolunu açan kanun teklifinin görüşmelerine devam edilirken dün Meclis koridorunda toplantının takip edildiği televizyon kaldırılmıştı. CHP’li Gürer, “İlk defa bir komisyon görüşmeleri kapalı gruba dönüştü” dedi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, sokak hayvanlarına "ötanazi" yolunu açan kanun teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Teklifin 9 maddesi kabul edildi. Eleştirilere rağmen Meclis koridorunda toplantının takip edildiği televizyon yerine konulmadı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "İlk defa bir komisyon görüşmeleri buraya gelenlerin izlemesine izin verilmeyecek bir şekilde kapalı gruba dönüştü" dedi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sokak hayvanlarına ötanazi uygulanması yolunu açan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine bugün kaldığı yerden devam ediyor. Komisyon toplantı salonuna giden koridorda görevlilerin yoğun güvenlik önlemi devam ederken, eleştiri ve tepkilere rağmen toplantının takip edildiği koridordaki televizyon yerine konulmadı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, televizyonun kaldırıldığı koridorda yaptığı açıklamada “Buradaki kanun teklifleri görüşülürken insanlar izliyordu, bu da kaldırılmış arıza olduğu söyleniyor. Oysa Meclis'te 600'ün üzerinde televizyon var. Bir tanesi getirilip izlemek isteyene izlettirilebilirdi. ilk defa bir komisyon görüşmeleri buraya gelenlerin izlemesine izin verilmeyecek bir şekilde kapalı gruba dönüştü" dedi.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar