CHP’li Alp’ten, bakan Özhaseki’ye: Kars kayyımı, belediyeyi ne kadar borçla devraldı ne kadar borçla devretti?

CHP’li Alp’ten, bakan Özhaseki’ye: Kars kayyımı, belediyeyi ne kadar borçla devraldı ne kadar borçla devretti?
CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, Kars Belediyesi’nin gelir ve giderlerini, kamu ve özel sektöre borçlarını sordu.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, Kars Belediyesi’nin gelir ve giderlerini, kamu ve özel sektöre borçlarını sordu. Alp, “Kars Belediyesi ne kadar borçlu? Kayyumlar Kars Belediyesini ne kadar borçla devraldı ne kadar borçla devretti?” dedi

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, 31 Mart yerel seçimlerinden önce kayyum yönetiminde olan Kars Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Önergeyle ilgili değerlendirmede bulunan Alp, “Kars Belediyesi ne kadar borçlu? Kayyumlar Kars Belediyesini ne kadar borçla devraldı ne kadar borçla devretti? Kars halkının haklarını ve şehrin kaynaklarını koruyacağız ve savunacağız” dedi.

Alp, soru önergesinde de; “Kars ili genelinde belediye hizmetlerinde önemli aksaklıklar olduğu görülmektedir. Alt ve üst yapı eksiklikleri nedeniyle yurttaşlarımız günlük yaşantılarında önemli sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunların temel nedeninin belediye bütçesinin planlı ve doğru bir şekilde kullanılmaması olduğu düşünülmektedir” ifadelerini kullandı.

Alp’in, yanıtlaması istmiyle Bakan Özhaseki’ye yönelttiği sorular şöyle:

1- Kars Belediyesinin 2019 ila 2024 yıllarına ilişkin bütçe gelir ve giderleri ile borçlanmalarının yıllar itibarı ile tutarları ne kadardır?

2- 31 Mart 2019 tarihi itibarı ile Kars Belediyesi ile Kars Belediyesinin ortak olduğu şirketlerin kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre olan toplam borcu ne kadardır?

3- 31 Mart 2024 tarihi itibarı ile Kars Belediyesi ile Kars Belediyesinin ortak olduğu şirketlerin kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre olan toplam borcu ne kadardır?

(ANKA)

Öne Çıkanlar