Özgür Özel genel seçimler için iddialı konuştu: CHP’yi iktidar yapmazsam istifa edeceğim

Özgür Özel genel seçimler için iddialı konuştu: CHP’yi iktidar yapmazsam istifa edeceğim
2028’deki genel seçimlerine ilişkin iddialı konuştu. Özel,” Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olamaması dahilinde istifa edeceğini belirterek “o gün siyaseti bırakacağım” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah programının konuğu oldu.

CHP lideri gündemdeki birçok konuyu değerlendirdi.

Bakanların özel uçakla seyahat etmelerine tepki gösteren Özel, “ortalama bir demokrasiyle” yönetilen bir ülkede bakanın o gün istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

Sokak hayvanları tartışmalarına değinen Özel, “Bir toplumsal tansiyon yaratmadan bu sorunu iki yıl içinde kökünden çözecek o büyük kampanyayı yapmamız lazım” dedi.

2028’deki genel seçimlere değinen Özel Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olamaması dahilinde istifa edeceğini belirterek “o gün siyaseti bırakacağım” dedi.

"Genel başkan görüşmelerinde gündem emeklilerdi"

CHP lideri Özel, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Emekliler için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Özel, 105 mitingin ana gündeminin emekliler olduğunu dile getirdi. Özel, “ Sayın Erdoğan, Bahçeli, DEM Parti’nin Eş Genel Başkanlarıyla, Müsavat Dervişoğlu il yaptığım görüşmelerin ana ana maddesi, ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve emeklilerin durumunu konuştum.

Bahçeli ile yaptığım görüşmede, emekliler konusunda herkesle görüşelim Meclis’te bu sorunu çözelim. Emeklilere hakikaten bir şey yapmak lazım.

"CHP iktidarında vergide devrim olacak"

CHP iktidarında baştan aşağı adaletli vergi sistemi olacağını dile getiren Özel, “Vergide reform olacak, vergide devrim olacak. Vergi kazanandan alınır. Çok kazanandan çok alınır, az kazanandan az alınır. Türkiye’de sorun para kazanmadan vergi alınıyor” dedi.

"Ben Gezi Parkı’nda günler geçirdim"

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

(Gezi Parkı açıklaması) İnsanların önce bir çevre hassasiyetiyle, her tarafı taş olmuş o Taksim meydanında Gezi Parkı bir cennet. Taksim inisiyatifi gibi inisiyatifler ortaya çıktı. Benim hayatım oda başkanlıklarıyla geçti. Bir şehirde bir mesele olduğunda oda başkanları toplanırlar, görevlendirmeler yapılır basın açıklama yapılır, ilin milletvekillerine gidilir. Gezi Parkı için de böyle bir inisiyatif ortaya çıktı. Gezi'de yargılananların önemli bir kısmı meslek odalarının başkanı olduğu için oradaydı. Gittiler bir gece yarısı dozerleri oraya dayadılar. O zaman insanlar oraya koştular. Sonra karşılıklı psikolojik harp var. oraya çadırlar kuruldu, gecenin bir yarısında içinde insan olan çadırları yaktılar. O talimatı verenlerin hepsi sonradan FETÖ'cü çıktı. Oralar karışsın diye çaba devletin içerisinden var o dönemde. Tayfun Kahraman ve bütün inisiyatif Bülent Arınç'la bir görüşme yapıyorlar, açıklamalarından bir tanesi İstanbul, Hatay, Ankara emniyet müdürleri görevden alınmalıdır çünkü saldırgan tutum içerisindeler diyorlar. Hepsi FETÖ'cü çıktı .Bunu görmek lazım. Kötü tabir ama at izi ile it izi birbirine karıştı diyorlar ya öyle bir noktada Gezi davası. Gezi davası önce çevre duyarlılığı sonra yaşam biçimine mücadeleye direnmeye başlıyor oradaki insanlar. Türkiye'de 80 ilde 15 milyondan fazla kişi sokaklara çıktılar ve barışçıl protestolar yaptılar. Gezi deyince son gece polisin müdahalesi ile ortaya çıkan görüntüler akla geliyor ama çok barışçıl bir sürecin son noktasıdır

Ben Gezi Parkı’nda günler geçirdim. Veli Ağbaba, Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal’la günler geceler geçirdik. Veli Ağbaba ile biz akşamları Gezi Parkı’na giderdik, gündüz İstanbul Emniyeti’ne giderdik, gözaltına alınanların anneleri babaları ile tek tek telefonda konuşurduk.

Hukuka, Anayasa’ya uyulmasını bekliyorum. Uluslararası anlaşmalara uyulmasını bekliyorum. Osman Kavala için AİHM, AYM kararları var. Can Atalay için AYM’nin çok net kararları var. Kanuna ve hukuka uyulursa, ki bazen çok vicdanları kanatan şeyler oldu. Hizbullah terör örgütünün domuz bağı yapan adamları kanun yararına bozmayla affedildiler. Bu kadar büyük hukuksuzluk için hiç beklememek lazım.

(Normalleşme süreci) Benim normalleşmeden kastım, burası bir demokrasiyse genel başkanlar birbiriyle görüşür.

Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşan ziyareti öncesinde görüşmenin birebir olacağını belirterek , büyük bir heyetin olmayacağını söyledi.

(Cumhurbaşkanı’na ait uçaklar) Makul bir seviyeye indirilir. O uçan saray Katar’dan hediye gelmişti. Sakarya’daki tank palet fabrikasındaki askerler o uçağa bindirilir, o uçak Katar’a yollanır, Katar’a telefon açıp, bir uçak almıştık sebepsiz yere, bir de tank paleti size vermiştik sebepsiz yere. Uçak sizindir tank palet bizimdir der.

(Özel jet uçak konusu) Normalde bakanın tıp diye istifa etmesi lazım. Ortalama bir ülkede, ortalama bir demokraside bu ortaya çıktığı gün bakan istifa eder gider.

Özel uçağı Filenin Sultanlarına verin kimse bir şey demez. Ama sen evine giderken Tapu Kadastronun uçağı ile gidersen bu millet çıldırır

(Özel- Kılıçdaroğlu görüşmesi) 3 hafta önce Kemal Bey’le yemek yedik. Gayet keyifliydi. Sayın Erdoğan’la yaptığımız görüşme öncesi aramıştım sonrasında da bilgi verdim.

(CHP’den emek mitingi) Emeğin büyük sorunları var. Onların da vergide adalet sorunu var. Asgari ücretin çok büyük bir sorunu var. Asgari ücrete zam yapılmaması kabul edilecek bir şey değil.

"Bu sorunu iki yıl içinde kökünden çözecek o büyük kampanyayı yapmamız lazım"

(Sokak hayvanlarının uyutulması tartışmaları) Bu iş maalesef bazen sınıfsal bir ayrıma denk geliyor. Bazılarımız güvenlikli sitelerdeyiz bazılarımızın evinin önünden çocukları servisle alınıyor, bazımız istediğimiz saatte özel hastaneye gidebiliyoruz. Ama yoksullarımız servise binemeyenler yürüyerek okula gidenler daha çok tehdit altında. Bu sorunu yaşayanların dillendirip yaşamayanların sırtını dönmesini kabul etmiyorum. Ama bu sorunun çözümü için sorun sürdürülemez bir hale geldi deyip de sokak hayvanlarını uyutma adı altında katletmek olmaz, kabul edemeyiz, çare ne? CHP size bunu yaptırmayız derken çözümü de önermek durunda. Bir sokak hayvanlarıyla ilgili 4 kademede bir kısırlaştırma seferberliğine ihtiyaç var. Bir kaynağını durdurmak; ikincisi yerleşim merkezlerindeki köpeklerin kısırlaştırılması, bunun için çok sayıda hayvan barınağına ihtiyaç var, son olarak da bir sahiplendirme seferberliğine ihtiyaç var. Bu beşini yapmadan sorunu çözemeyiz. Bu aşamada öldürelim diyorlar. Bu öldürme işi daha maliyetli bir kere. Esas tehlike şu çamaşır suyu enjekte edip öldürme gibi bir niyet var. Çamaşır suyu enjeksiyonu saatler süren çok acılı bir ölüm biçimi. Böyle bir caniliğe de sebebiyet vermemek lazım.

"AKP’nin de altında imzası olan sokak hayvanları fonu çalışması var. Bunun için biz üstümüze düşen neyse yapacağız. Bu işi bir çatışma alanına dönüştürmeden kanun teklifine ölüm mölüm yazılmadan, bu kutuplaştırma yaratır. Eylemler başlar. Öldürmeyin diye insanlar sokaklara dökülür. Bir toplumsal tansiyon yaratmadan bu sorunu iki yıl içinde kökünden çözecek o büyük kampanyayı yapmamız lazım.

"CHP kendini böyle anlatacak sol bir parti"

“(Partinizin yetkililerine ‘bugün Türkiye’nin gündeminde cumhurbaşkanı adaylığı yok kimse konuşmayacak’ talimatı verdiniz mi?) Evet dedik. Doğrudan yaptığım konuşmayı söyleyeyim ‘Biz CHP’de partinin yönetimini ele aldık iktidara geldik parti bir bütün bu parti hepimizin, bu partide geçmişte yaptığımız doğruları sürdürmek boynumuzun borcu ama yapılan yanlışları da hep birlikte terk etmemiz lazım. En büyük hatamız seçimin ertesi günü aday ve ittifak konuşulmaya başlanıyor. CHP sosyal demokrat bir parti CHP çay emekli mitingi yapacak. CHP kendini böyle anlatacak sol bir parti. Öbür tarafta milliyetçi demokrat bir parti kendini anlatacak. Günü geldiğinde ittifak gerekirse seçimden sonra değil seçimden makul bir süre önce döner bakarsın. Bir şey paylaşacaksak da ona göre paylaşırız kimse kimsenin hakkına girmez. Biz kendi kimliğimizle milletimize yapıcı bir muhalefeti gösterelim.

"CHP'yi iktidar yapmazsam istifa edeceğim"

Seçimin ertesi günü aday konuşmak; bu potansiyel adayları küstürecek mevcut adayları başka bir psikolojiye sokacak ve milleti boşu boşuna meşgul edecek bir şey. Benim canıma tak etti geçtiğimiz seçimdeki bu hatayı yeniden yaptırmak isteyen bir tuhaf kafa var. Hep aday tartışması açılıyor. Arkadaşlara dedim. Soru gelsin gelmesin ne beni övmek için olsun olmasın… benim cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefim bir niyetim yok. Benim bir niyetim var, bulunduğunuz yerden bu seçim akşamı olduğu gibi Atatürk’ün partisi Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçiminde birinci partidir dediysem ben en büyük hedefime ulaşmışımdır. CHP’nin 973 ilçedeki ilçe binalarının ışıkları sabaha kadar yanacak. Ben kendi adıma hiçbir şey istemem. Ben CHP’nin bu seçimlerde iktidar yapayım bir CHP’li cumhurbaşkanı yapalım bu ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet ettiği rotaya sokalım. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapamazsam o gece buraya çıkıp istifa edeceğim, siyaseti o gün bırakacağım.

Öne Çıkanlar