Özgür Özel’den Gezi Parkı açıklaması: Erdoğan ve Bahçeli’ye söyledim arkadaşlarımızın içerde tutulması Anayasa'nın ihlalidir

Özgür Özel’den Gezi Parkı açıklaması: Erdoğan ve Bahçeli’ye söyledim arkadaşlarımızın içerde tutulması Anayasa'nın ihlalidir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde Gezi tutuklamalarının “Hak ihlali Anayasa'nın ihlali” olduğunu söylediğini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, Gezi direnişini selamlayarak, Gezi Parkı tutukluları konusunda Erdoğan ve Bahçeli’yle konuştuğunu dile getirdi. Özel, konuşmalarında Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater ve Osman Kavala’nın hala tutuklu olmasının Anayasa ihlali olduğunu söylediğini belirtti.

Sokak hayvanlarının uyutulması önerisine de değinen Özel, “2020'den beri parmağını kıpırdatmayanlar, belediyeler para harcamasın diyerek, toptan öldürelim diyorlar. Bakım evinde alacağız 30 günde sahiplenen olmazsa öldüreceğiz diyorlar. Bir eczacı olarak ötenazi ilacının maliyetini de biliyorum. Kısırlaştırmadan da pahalı bu rakam. Kimse kimseyi kandırmasın. Burada bir anlayış ve bilgisizlik yoksa inanılmaz bir vicdansızlık var” dedi.

İYİ Parti’den istifa eden Prof. Dr. Taner Demirer CHP’ye geçti. Demirer’e rozetini Özgür Özel taktı

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, çoğu kadın ve çocuk 36 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine sebebiyet verdi. Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararına rağmen Refah bölgesinde masum sivillerin bulunduğu çadır kampı bombalandı. 40 Gazelli daha hayatını kaybetti. İsrail Devleti’nin bu katliamını bir kez daha kınıyorum. Tüm dünya ülkelerini Filistin’i tanımaya davet ediyorum.

“Buradan Gezi’yi selamlıyorum”

Tarihimizin en barışçıl gösterilinden bir tanesi olan Gezi Parkı’nda, ağaç katliamı yapılarak, topçu kışlası yapılmasına karşı çıkanların bir araya gelmeleriyle başlayan ve toplumsal duyarlılık, çevrenin korunması, yaşam biçimine yapılan müdahalelere itiraza yönelik Gezi Parkı eylemlerinin 11’inci yıldönümündeyiz. Buradan Gezi’yi selamlıyorum. Türkiye'nin tüm illerinde yaşanan gösteriler, siyasi iradenin orantısız güç kullanmasıyla maalesef acıya dönüşmüştür. Yaşamını yitirenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Hepsinin ailesi ailemizdir. 90 kişi kafa travması geçirmiş, 10 kişi gözlerini kaybetmiştir Gezi eylemlerinde. Gezi, Türkiye'nin birbirini en çok seven ailesidir.

Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater ve Osman Kavala tutuklu durumdadır. Sayın Bahçeli ile yaptığım görüşmede de söyledim. Hak ihlali vardır ve arkadaşlarımızın içerde tutulması Anayasa'nın ihlalidir. Ailelerine yaşatılan büyük bir travmadır. Sayın Erdoğan'a da ilettiğim belgeyi buradan da paylaşmak isterim. Taksim Dayanışması; Erdoğan ülkeye gelmesin, ülkeyi Gezi yönetsin demedi. AKM yıkılmasın, yerine AVM yapılmasın dedi. Ağaçlar kesilmesin, gaz bombası silah gibi kullanılmasın. İfade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılsın gibi 7 talep iletildi. Bunu basına açıkladılar. Sayın Bahçeli, toplumun hassasiyetlerini Erdoğan'ın gözetmediğini söylüyordu. Bugün ikisi de çıkmış kalkışma diyorlar.

Tayfun Kahraman, Can Atalay, Mine Özer, Çiğdem Mater, Osman Kavala her birisi orada her birimizin yerine tutulmaktadır bu esaret son bulmaktadır.

Özgür Özel’den İliç açıklaması: Murat Kurum'un imzasıyla verilmiştir

Erzincan'da, 13 Şubat'ta, 9 vatandaşımız İliç'te altın madenindeki toprak kaymasında hayatını kaybetti. 4'ü bulundu, 5'ini arama çalışması sürüyor. Murat Kurum benim belgelerde imzam yok diyordu. ÇED olumlu kararını veren yetkililerin asli kusurlu olduğuna karar verildi. 6 Ekim 2021'deki ÇED olumlu raporunda, bakanın oluruyla, Murat Kurum'un imzasıyla verilmiştir.

Uyarı sistemlerinin yetersizliği, heyelan riskine karşı acil eylem planı olmadığı 13 Şubat 2024'te de sahadaki personelin uzaklaştırılmaması asli kusurdur kararı veriliyor.

Biz bir arada oldukça, tüm toplum yüzünü Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüyor.

“Kur korumalı mevduatı kim çıkardıysa, kul hakkını yiyenler de onlardır”

Sayın Erdoğan dünkü konuşmasında dünyadaki servet eşitsizliğini ifade etmiş. Geçtiğimiz yıl 1.2 Trilyon lira kur korumalı mevduatla, param var diyene 'dolar alma, faize koy' dediler. 'Faizden de kur çıkarsa da farkını ödeyeceğiz oradan da kazanırsın' dediler. Nereden ödeyeceksiniz? 'Fakirden, emekçiden alıp farkı ödeyeceğim' dediler. Dünya tarihinde böyle bir şey görülmedi. Kur korumalı mevduatı kim çıkardıysa, kul hakkını yiyenler de onlardır.

“Belediyeler para harcamasın diyerek, toptan öldürelim diyorlar”

Sokak köpeklerinin hayatını hedef alan bir kanun çalışması yapılıyor. Türkiye'de sahipsiz sokak hayvanları sorunu vardır. Özellikle sabah evden çıkanlar için bu bir güvenlik sorunu haline gelmiştir. Bu hayvanları katletme niyetinde olanlara sesleniyoruz. 2020'de de bu sorun vardı. Tüm partiler oturduk ve hayvan haklarının korunması üzerine komisyon çalışması yapıldı.

Bu kitap çok net. Popülasyonun düşürülmesi için uyutma, öldürme yazmıyor ve bunun altında AK Parti'nin de MHP'nin de imzası var. 101. sayfasında hayvan hakları fonunun kurulması yazıyor. Bu fonla kapsamlı ve etkili bir kısırlaştırma yapılsın, bakım evleri açılsın deniyor. 2020'den beri parmağını kıpırdatmayanlar, belediyeler para harcamasın diyerek, toptan öldürelim diyorlar.

Bakım evinde alacağız 30 günde sahiplenen olmazsa öldüreceğiz diyorlar. Bir eczacı olarak ötenazi ilacının maliyetini de biliyorum. Kısırlaştırmadan da pahalı bu rakam. Kimse kimseyi kandırmasın. Burada bir anlayış ve bilgisizlik yoksa inanılmaz bir vicdansızlık var.

"Hakkını söke söke almaya devam edeceğiz"

Bu memleketi bu hale getirenlere vefasızlık edenleri 31 Mart'ta sandığı gömdüler. Kimsenin bu sesi duymaya niyeti olmadığı için Ankara'ya davet ettik. 81 ilden Ankara'ya gelip Tandoğan'ı doldurdular. Birkaç dakika bir birileri bayıldı çünkü orada taşıma belediye işçileri yoktu. CHP'den partililer yoktu. Bu ülkeyi bugünlere getirenlere selam olsun. Yanınızdayız, arkanızdayız. Birinci parti olmanın sorumluluğuyla birlikte yürüyoruz. Onların sesini duymazlarsa, emeklilerle birlikte bu sorunu gündemde tutmaya onların hakkını söke söke almaya devam edeceğiz.

"Çay üreticisi için Rize'ye gideceğiz"

Bu pazar başka bir yerde sesi duyacağız. Çay üreticisi için Rize'ye gideceğiz. Rize'nin yiğit, mert insanlarıyla çaykur işçisinin haklarını konuşacağız, kadro isteyeceğiz. Saat: 13.30'da Rize Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız. Türkiye'nin Laz demokratları, Çerkez demokratları, tüm Rizelileri, hangi partiden olursa olsun, AK Partilisi'ne de MHP'lisini de herkesi çay ittifakına davet ediyorum.

Değerle belediye başkanlarım gittiğiniz yerlere selam söyleyin. Unutmayın ki anahtar cebinizdedir. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk seçiminde ilinizin anahtarını aldınız. O anahtar siyaset kalesidir. O anahtar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yapacak, muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak, refahı getirecek, anahtardır.

Öne Çıkanlar