CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk mesaisine başlıyor: İl başkanlarıyla bir araya gelecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk mesaisine başlıyor: İl başkanlarıyla bir araya gelecek
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ilk gününde 682 oyla genel başkan olan Özgür Özel, bugün 9.00’da il başkanlarıyla toplantı yapacak. Söğütözü Mövenpick Otel’de yapılacak toplantının basına kapalı olacağı duyuruldu.Kemal...

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ilk gününde 682 oyla genel başkan olan Özgür Özel, bugün 9.00’da il başkanlarıyla toplantı yapacak. Söğütözü Mövenpick Otel’de yapılacak toplantının basına kapalı olacağı duyuruldu.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in yarıştığı genel başkanlık seçiminde dün akşam saatlerinde yapılan oylamada adaylar salt çoğunluğu bulamadığı için ikinci tur oylamasına geçildi. İlk turda delegelerden 682 oy alan Özel, ikinci turun sonunda Kemal Kılıçdaroğlu ile aradaki makası açarak 812 oy ile CHP’nin 8. genel başkanı oldu. İlk turda delegelerden 664 oy alan Kılıçdaroğlu ikinci turu 536 oy ile tamamlayarak genel başkanlığı Özel’e bıraktı.

Özgür Özel, genel başkan olarak yaptığı ilk konuşmada sabah saat 09.30’da Parti Meclisi (PM) adaylarını belirlemek için 81 il başkanını toplantıya davet etti.

Bugün yapılacak 60 üyeli PM’nin 52 üyesi çarşaf liste ile sekiz üyesi Bilim Yönetim Kurul Platformu kontenjanından seçilecek. CHP’de PM üyeliği için 400’ün üzerinde ismin aday olması bekleniyor.

Özel, kendisine destek veren ancak CHP’de “yıpranmış” olarak nitelendirdiği isimlere PM listesinde yer vermeyeceğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar