Boğaziçi Üniversitesi'nde CHP'li vekillere engelleme

Boğaziçi Üniversitesi'nde CHP'li vekillere engelleme
Boğaziçi Üniversitesi'nde CHP'li milletvekilleri üniversiteye güvenlikler tarafından alınmadı. Güvenlikle ve vekiller arasında gerilim çıktı. Vekiller tüm engellemelere rağmen üniversiteye girdi.

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş'ın da olduğu milletvekilleri, rektör Naci İnci'nin talimatıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı.

Güvenlik ve vekiller arasında gerilim çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, üniversiteye girişte engellenmelerinin ardından şu ifadeleri kullandı:

"Kanunsuz uygulamaları görüşmek, öğrencilerle konuşmak, akademisyenlere destek için geldik.

Biz Türkiye'deki cezaevindeki dışındaki her yere gireriz. Bu yoldan çekilin; siz milletvekillere müdahalede bulunacaksanız uyarıyorum sizi. Rektörün beni buraya sokmama yetkisi yok. Rektör benim denetimime tabi, milletvekiliyim ben"


Yaşananlara tepki gösteren ve Boğaziçi mezunu olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın da, "Ben milletvekili olarak denetim görevi için geliyorum buraya. Cezaevi dışındaki her kuruma girebiliriz. Daha dün ODTÜ'ye gittik orada neden bir şey olmadı? Orada başka burada başka olur mu? Rektör neden rahatsız oluyor?" diye konuştu.

Engel geçildi

CHP heyeti, rektörün talimatını uyguladıklarını söyleyen güvenlik görevlilerinin engellemelerine rağmen içeri girdi. Heyete daha sonra CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı.

Kampüse giren vekillerin önünü çevik kuvvet kesti

Uzun uğraşlar sonucunda Boğaziçi Üniversitesi Kampüsüne giren milletvekilerinin önü kampüs içinde kesildi. Milletvekilinin geçiş yoluna konuşlandırılan çevik kuvvet polisleri, vekillerin kampüs içinde yürüyüşünü engelledi. Suat Özçağdaş, içerde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Milletvekilleri hastanelere, okullara tüm kamu kurumlarına girerler yetkililerle konuşurlar. Çok barışçıl bir şekilde geldik. Bizi durdurmaya çalışan arkadaşlara yasal bir sorun yaşamamaları için onları bilgilendirdik. İstanbul Valisini uyardık, İstanbul Emniyetini uyardık kendilerine bilgi verdik. Şimdi bizi burada durdular. Burada yürümüyorsak edebimizden yürümüyoruz. Eğer bu kanunsuz işleminiz milletvekillerinin dokunulmazlıklarına rağmen engelleme sürerse Boğaziçi Üniversitesi bu andan itibaren herkesin toplanma yeri olur. Bu kanunsuz bir iştir bu kanunsuzluğu durdurun. Bizi bu genç polislerle karşı karşıya getirmeyin."

Kaynak:Haber Merkezi