Esra Dermancıoğlu, Cannes Film Festivali'ne katılan Türk oyuncuları eleştirdi: İsterdim ki iletişim kurabilecek birisi olsun

Esra Dermancıoğlu, Cannes Film Festivali'ne katılan Türk oyuncuları eleştirdi: İsterdim ki iletişim kurabilecek birisi olsun
77. Cannes Film Festivali, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Türk yıldızlar da kırmızı halıda boy göstererek büyük ilgi topladı. Oyuncu Esra Dermancıoğlu ise ünlü isimlerin festival kıyafetlerine eleştirilerde bulundu.

Bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 77. Cannes Film Festivaline katılan Türk isimler; Pınar Deniz, Birce Akalay, Hande Erçel, Dilan Çiçek, Gökçe Bahadır, Meryem Uzerli, Wilma Elles ve Şükrü Özyıldız ile sevgilisi Sibil Çetinkaya, festivalde dikkatleri üzerlerine çekti.

Ancak, oyuncu Esra Dermancıoğlu'nun yaptığı eleştiriler sosyal medyada gündem oldu. Dermancıoğlu, Cannes'a katılan Türk ünlülerin kıyafetlerini ve Fransızca bilmemelerini eleştirerek şunları söyledi:

"Kendime dedim ki; Asıl Cannes'te benim olmam lazım. Keşke. İsterdim ki; yarı çıplak, çırılçıplak ya da havalı yürüyüşler dışında iletişim kurabilecek birisi olsun. Madem oraya gidiyoruz, o zaman Fransızca şakır şukur konuşalım bir oyunu. Çırılçıplak yürüyeceğine bir iki çift laf edebilecek, tartışabilecek, konuşabilecek hele ki o lisanda birisi olsaydı, madem o ülkeye gidiyorsun... Çok tuhaf, Türkiye tuhaf. Sinemadan, sanattan ne anladık ne yapıyoruz..."

Öne Çıkanlar