Kaşar peynirini uzun süre taze tutmanın yolu! Böyle saklayınca bozulma olmuyor...

Kaşar peynirini uzun süre taze tutmanın yolu! Böyle saklayınca bozulma olmuyor...
Bu yöntemleri uygulayarak kaşar peynirinizi uzun süre taze tutabilirsiniz.

Kaşar peyniri, pek çok yemeğin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, doğru saklama yöntemleri olmadan peynirinizi uzun süre taze tutmak oldukça zor olabilir. Neyse ki, bazı pratik yöntemlerle kaşar peynirinizi uzun süre taze tutabilirsiniz.

Uzun süre taze kaşar peyniri saklamanın püf noktaları hakkında bilgi sahibi olmak pek çok kişi için önemli bir konu olabilir. Kaşar peyniri, tazeliğini korumak için doğru şekilde saklandığında uzun süre bozulmadan kalabilir. İşte kaşar peynirini uzun süre taze tutmanın yolları:

Peynir çeşitleri arasında tüketimi en çok olan şüphesiz kaşar peyniridir. Özellikle de hızlıca hazırlanan aperatif yiyecekler arasında olan tostların olmazsa olmazı olan kaşar peynirlerini uygun saklama koşullarında saklamakta oldukça önemlidir.

maxresdefault.jpg

Sağlık açısından da birçok faydası bulunan kaşar peyniri diğer birçok peynir gibi bozulmaması için buzdolabında saklanır.

Ancak her ne kadar buzdolabında saklanıyor olsa da doğru şekilde saklanılmadığında tüketim süresi ne yazık ki daha kısa olabilir.

Kaşar peyniri kağıt havluya sarın...

Kaşar peyniri buzdolabına koymadan önce havlu kağıda veya ince bir beze sarın erken bozulma sorununu ortadan kaldırın.

Kağıt havlu ya da ince bez peynirinizi küf ve nem almasını önlemede başarılı olduğundan peynirin daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak.

Kaynak:Ensonhaber.com - Fotoğraflar: DHA

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar