Tasarım Müzesi Festivali, Süleymaniye Sıra Dükkânlar’da!

Tasarım Müzesi Festivali, Süleymaniye Sıra Dükkânlar’da!
“İBB İstanbul Tasarım Müzesi” olarak yeniden işlevlendirilen Süleymaniye Sıra Dükkânlar, tasarımlarla dolu bir festival takvimiyle yazı karşılıyor.

EDA YILMAYAN

Süleymaniye Sıra Dükkânlar Tasarım Müzesi Festivali, temmuz ve ağustos aylarında farklı üretimleri ve tasarım modellerini İstanbullularla buluşturacak. 6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek festival; vitray, tasarım, seramik ve kil gibi çeşitli atölyelerin yanı sıra, sokak müzisyenlerinin performanslarına ve plak dinletisine de ev sahipliği yapacak. Çocuklar için Süleymaniye Hafıza Turu'nunda yer aldığı program, İstanbulluları 2 gün boyunca büyük bir şölene davet ediyor.

istanbul-tasarim-muzesi-1-1.jpg

İBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığının özenli restorasyonunun ardından İBB Miras tarafından “İBB İstanbul Tasarım Müzesi” olarak yeniden işlevlendirilen Süleymaniye Sıra Dükkânlar, sosyal mekânları, atölye ve etkinlikleriyle bulunduğu bölgeye değer katmaya devam ediyor. Sıra Dükkânlar’da konumlanan atölyelerde, keçe, vitray ve yorgan gibi kaybolmaya yüz tutmuş zanaat üretimlerinin yanı sıra, aydınlatmadan mobilyaya, takı ve mücevherden porselen ve seramiğe, dijital ve grafik tasarımdan illüstrasyona, mimariden kültür sanata ve kurumsal alan tasarımına uzanan geniş bir yelpazede saygın marka ve kurumların üretimleri İstanbullularla buluşuyor. Zanaatkâr, tasarımcı ve sanatçıları bir araya getirerek gelenekselle moderni aynı çatı altında yaşatmayı misyon edinen İBB İstanbul Tasarım Müzesi festival takvimi ziyaretçileri bekliyor.

6.jpg

Kapıları tüm İstanbullulara açık olan Süleymaniye Sıra Dükkânlar Tasarım Müzesi Festivali’nin 6-7 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleşecek detaylı programı ve İBB Kültür’ün şehrin dört bir yanında düzenlediği tüm etkinlikler hakkında bilgi sahibi olmak, kentin eğlence rotasını takip etmek için İBB Kültür sosyal medya hesapları ve kultursanat.istanbul adresi takip edilebilir. Süleymaniye Sıra Dükkânlar Tasarım Müzesi Festivali’nin etkinlikleri için ücretsiz biletler, İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebilir.

suleymaniye-sira-dukkanlar-tasarim-muzesi-festivali-6-7-temmuz-2024-2.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar