28. İstanbul Tiyatro Festivali 22 Ekim'de başlıyor

28. İstanbul Tiyatro Festivali 22 Ekim'de başlıyor
28. İstanbul Tiyatro Festivali, 22 Ekim'de perdelerini açıyor. İKSV tarafından düzenlenen ve Koç Holding Enerji Grubu üyelerinin aralarındaki festival, 19 Kasım'a kadar Türkiye ve dünya tiyatrosundan 19 gösteri sunacak.

Bu yıl, İstanbul Tiyatro Festivali 2022'den itibaren küratörlük görevi üstlenen Mehmet Birkiye'nin ilk programı ile sahne alacak.

yeni-proje.png

Festivalde, 5 uluslararası ve 14 yerli oyun izleyiciyle buluşacak.

Programda Şahika Tekand, Ebru Nihan Celkan, Yiğit Sertdemir, Özen Yula, Levent Tülek ve diğer birçok bölümde isim tarafından sahneye konan yeni yerli yapımlar prömiyerlerini gerçekleştirecek.

Ayrıca Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü ve İKSV Genç Sanatçı Fonu'yla birlikte festivalde gerçekleştirilecek üç yeni yerli oyun da buluşacak.

Dünya tiyatrosundan esintiler

Festival, dünya tiyatrosundan önemli örnekler de izleyiciyle buluşturacak. Almanya, Fransa, Romanya, Sırbistan ve Japonya'dan gelen eserler, özellikle sıradışı Shakespeare yorumlarıyla dikkat çekecek. Öne çıkan üretimler arasında, Schaubühne Berlin'in yönetmeni Thomas Ostermeier'in başyapıtı III. Richard, Declan Donnellan'ın sahneye koyduğu Hamlet ve Nikita Milivojević'in gerçeküstü Macbeth'i bulunuyor.

02-macbeth.jpg

28-itf-iii-richard-8.jpg

Ayrıca dünyanın en büyük tiyatrolarından Comédie-Française, ilk Türkiye ziyaretini Tiago Rodrigues'in yönettiği Hekabe, Hekabe Değil ile gerçekleştirecek. Japon butoh dansının büyük ustası Ushio Amagatsu ise, topluluk Sankai Juku ile Utsushi adlı gösteriyle ilk kez sahne alacak.

28-itf-utsushi-4-1.jpg

Festival nerede gerçekleşecek?

Festival, İstanbul'un iki yakasında, Alan Kadıköy, Arter Karbon, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, DasDas, Erdem Otopark, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Metrohan, Umut Alkazar, Maximum UNIQ Hall, Üsküdar Tekel Sahnesi ve Zorlu PSM gibi 11 farklı mekânda gerçekleştirilecek.

yeni-proje-1.png

Festival biletleri

Festivalde, İKSV Lale Kart Üyeleri için 10 Eylül Salı saat 10.30'da başlayan satış öncesi satışın ardından, 13 Eylül Cuma saat 10.30'da passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ve İKSV duraklamalarından genel satışa sunulacak. Ayrıca Eczacıbaşı Genç Bilet projesi kapsamında sınırlı sayıda öğrenci bileti 20 TL olarak satışa sunuluyor. Festival kapsamında halka açık ve ücretsiz etkinlikler düzenleniyor.

Festivalin Onur Ödülü Müjdat Gezen'e

28.İstanbul Tiyatro Festivali'nin Onur Ödülü, 5 Eylül'de The Marmara Otel Taksim'de yapılan törenlerle tiyatrocu ve eğitmen Müjdat Gezen'e verildi. Gezen, ödül töreninde İKSV'nin sanata ve kültüre katkılarının evrensel boyutlarda olduğunu belirtti.

yeni-proje-2.png

Festivalde, Melih Cevdet Anday'ın az bilinen oyunu Müfettişler yer alacak. Engin Hepileri'nin yönettiği ve Kenan Doğulu'nun müzikleriyle taçlandırılan oyun, 22 ve 23 Ekim tarihlerinde izleyiciyle buluşacak.

Festival ne kadar sürecek?

28.İstanbul Tiyatro Festivali, 22 Ekim'de başlayıp 19 Kasım'a kadar devam edecek. Festivalle ilgili ayrıntılı özellikler ve bilet satışına tiyatro.iksv.org'dan başlayarak.

28-itf-afis-16x9.jpg

Mutlu Hesapçı

Kaynak:Mutlu Hesapçı

Öne Çıkanlar