“Rosinante” İtalya’dan da ödülle döndü

“Rosinante” İtalya’dan da ödülle döndü
Rosinante, dünya prömiyerini 36. Tokyo Uluslararası Film Festivali; Türkiye prömiyerini ise İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirmesinin ardından dünyanın dört bir yanında seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

MUTLU HESAPÇI

Cezayir’de en iyi senaryo ödülü almasının ardından bir büyük ödül de İtalya’da düzenlenen 22. Ischia Film Festivali’nden geldi. Rosinante ‘En iyi Senaryo’ ödülüne değer görüldü.

Yönetmen koltuğunda Baran Gündüzalp’in oturduğu bir ilk film olan ve senaryosunu Deniz Yeşilgün’le birlikte yazdığı ‘Rosinante’, Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptıktan sonra Avrupa prömiyerini İtalya’nın önemli festivallerinden 22. Ischia Film Festivali’nde gerçekleştirdi. Tarihi mekanlarıyla ve kendine özgü mimarisiyle ünlü Ischia adasında düzenlenen festivalde, Rosinante’nin gösterimi 3 Temmuz’da Cattedrale dell’Assunta’da yapıldı. Festivalin onur konukları arasında Susanna Bier, Charlotte Rampling ve Stellan Skarsgard gibi önemli isimler yer aldı.

whatsapp-image-2024-07-12-at-11-38-51-1.jpeg

TÜRKİYE’DE DE VİZYONA GİRECEK

Daha önce jüri başkanlığını Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı Annaba Film Festivali’nden ‘En İyi Senaryo’ ödülüyle ayrılan Rosinante, Cezayirli seyircilerin büyük beğenisini toplamıştı. Başrollerini Nilay Erdönmez, Fatih Sönmez ve Can Demir’in paylaştığı filmin görüntü yönetmenliğini Arda Yıldıran, kurgusunu ise İsmet Araç üstlendi. Rosinante filminin bu yılın sonunda Türkiye’de vizyona girmesi planlanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar