Cannes Film Festivali'nde protesto: Sinema çalışanları için eylem

Cannes Film Festivali'nde protesto: Sinema çalışanları için eylem
77. Cannes Film Festivali'nin açılış töreni sinema sektörü çalışanlarının eylemine sahne oldu. Yaklaşık 20 kişilik bu eylemci grubu, festival kalabalığının dikkatini çekmek için ıslık çalarak ve sloganlar atarak protestolarını sürdürdü.

Le Figaro'nun aktardığına göre, 77. Cannes Film Festivali'nin açılış töreni Cannes Festival Sarayı'nda gerçekleşti ve sinema dünyasının ünlü isimleri bu önemli etkinlikte bir araya geldi.

Kırmızı halıda ünlülerin görkemli yürüyüşlerine tanık olunurken, sinema çalışanlarından oluşan "Ekranların Arkasındaki Yoksulluk" kolektifi üyeleri, festivalin ana binasının çatısına çıkarak pankart açtılar.

Yaklaşık 20 kişilik bu eylemci grubu, festival kalabalığının dikkatini çekmek için ıslık çalarak ve sloganlar atarak protestolarını sürdürdü.

Ancak, iş koşullarının iyileştirilmesini talep eden bu sinema sektörü çalışanlarına polis müdahale etti. Eylemin festival atmosferine gölge düşürdüğü belirtilirken, çalışma koşullarının konuşulmaya devam edeceği öngörülüyor.

Grev çağrısında bulunmuştu

Festivalin açılışından bir hafta önce "Ekranların Arkasındaki Yoksulluk" kolektifi, hem festival çalışanlarını hem de diğer sinema çalışanlarını kapsayan "etkinliği sekteye uğratabilecek" grev çağrısında bulunmuştu.

Film festivalleri için sözleşmeli olarak çalışan işçiler ve Fransız işsizlik sigortası reformundan olumsuz etkilenen sinema sektörü çalışanları, iş koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Dün açılışı yapılan 77. Cannes Film Festivali, 25 Mayıs'a kadar sürecek.

Festivalde 22 film Altın Palmiye Ödülü için yarışacak.

Öne Çıkanlar