YKS Ek Tercih sonuçları açıklandı!

YKS Ek Tercih sonuçları açıklandı!
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçları nihayet açıklandı. 11 Eylül'de sona eren ek yerleştirme tercihlerinin ardından, üniversite kazanamayan adaylar için yeni bir umut doğdu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih sonuçları bugün açıklandı. İşte, 2024 ÖSYM YKS ek yerleştirme sonuçları ve sorgulama bilgileri.

2024 YKS Ek tercih sonuçları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 11 Eylül’de sona eren ek tercih başvurularının sonuçlarını açıkladı.

Adaylar, 19 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin resmi sitesi sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sonuçlarına ulaşabilecek.

Önemli Not: Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Ek kayıt işlemleri ne zaman yapılacak?

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Elektronik kayıt işlemleri ise 25-27 Eylül 2024 tarihlerinde yapılabilecektir. Adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye zamanında başvurması gerekmektedir.

YKS Ek yerleştirme sonuçları nasıl sorgulanır?

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını sorgulamak için ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret ederek T.C. kimlik numarası ve aday şifresini kullanabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar